moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. október 1.

A nagyok között – Nebelhorn Trophy

Korábbi junior-világbajnokok és junior-világbajnoki érmesek részvételével rendezték meg a Nebelhorn Trophyt a műkorcsolya egyik európai fellegvárának számító Oberstdorfban. A nagy hagyományokra visszatekintő challenger versenyen idén mi is képviseltettük magunkat: jégtáncban Leia Dozzi és Michael Valdez, míg műkorcsolyában a felnőttek között most debütáló Láng Júlia bizonyíthatott. 

Második junior grand prix versenyén csonthártyagyulladás hátráltatta, így akkor még nem volt biztos, hogy el tud utazni Oberstdorfba Láng Júlia. Bár nem épült fel teljesen, vállalta a versenyt, és hétvégén a felnőttek között is bemutatkozott a Pavuk SE 15 éves tehetsége, aki az életkori szabályozások miatt az előző szezonban még nem indulhatott a szeniorok között.

Julcsi idei rövidprogramját egy, a tavalyinál nehezebb tripla-tripla kombinációval, a flip-toelooppal kezdi, amelyet Lake Placidban, az első junior-világkupáján láthattunk tőle először. Németországban azonban mindkét ugrásból hiányzott egy fordulat, a dupla-dupla kombináció pedig érvénytelen elemnek számít. Másik két ugráseleme sem volt tökéletes, ahogy forgásai és lépéssora is sikerült már jobban a szezon során. Ezekkel a hibákkal sok technikai pontot veszített – a komponensekben viszont a legjobb tíz közé rangsorolták a bírók –, és a 18. helyről várhatta a kűrt.

A tűzkeresztségen átesve a szombati szabadprogramban már sokkal koncentráltabb versenyzést láthattunk tőle: bátran bepörgette a tripla ugrásokat, és bár a hiányosságok mellett egy esés is becsúszott, technikai pontszáma így is a tíz közelébe pozícionálta. A 12. legjobb kűrt bemutatva összetettben három helyet javított, így 15.-ként zárt élete első felnőtt megmérettetésén.

Nem sokkal több tapasztalattal a háta mögött érkezett Oberstdorfba Leia Dozzi és Michael Valdez sem, akik júliusban egy Lake Placid-i jégtáncversenyen debütáltak, a hazai közönség pedig az augusztusi tesztversenyen ismerkedhetett meg velük. Az amerikai Noviban működő világhírű jégtánciskolában készülő pár első challenger versenyén Julcsihoz hasonlóan erős vetélytársakkal mérhette össze tudását.

Ritmustáncukban, amelyről a lány sárga ruháját látva nem nehéz kitalálni, hogy a Kaliforniai álom című film Oscar-díjas zenéjére mutatják be, Leia twizzle-sorát és Michael lépéssorát is nehezebbnek ítélte a technikai panel a tesztversenyhez képest, emelésük pedig már kiérdemelte a legmagasabb, 4-es nehézségi szintet. A Coldplay slágereire koreografált kűrjükben is bizonyították, hogy keményen dolgoztak a tesztverseny óta, hiszen több elemükön javítottak, és sok pozitív visszajelzést kaptak a közönségtől és a bíróktól. A ritmustánc után egy helyet javítva 13.-ként fejezték be a versenyt.

Igor Shpilband tanítványainak célja, hogy minél több nemzetközi tapasztalatot szerezzenek, így Németországból egyenesen Olaszország felé veszik az irányt, ahol hétvégén a római Mezzaluna Cupon folytatják. Egy finnországi kitérőt követően aztán ők is csatlakoznak Láng Júliához és a többi műkorcsolyázónkhoz, jégtáncosunkhoz, hogy újra hazai pályán, a Vasas Jégcentrumban megrendezendő Halloween Cupon lépjenek jégre.


Eredmények

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X