moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. január 19.

Válaszd a korcsolyázást!

Az V. Téli Sportágválasztón ezúttal is teljes volt a korcsolyasport palettája: a szinkrontól a rövidpályás gyorskorcsolyázásig mindent láthattak és kipróbálhattak az érdeklődők, akik Knoch Viktor olimpiai és Gór-Sebestyén Júlia Európa-bajnoktól hasznos tanácsokat is kaphattak.

A bátyám hatására kezdtem el gyorskorcsolyázni szülővárosomban, Pécsett. Balázs tíz évvel idősebb tőlem, így még csak 4-5 éves lehettem, amikor már a versenyeire jártunk. Az első alkalommal teljesen megőrültem attól, amit láttam, szinte úgy kellett visszafogni, mert már másnap profi rövidpályás gyorskorcsolyázó akartam lenni. Tulajdonképpen 15 éve a sport jelenti az életemet, és a sok küzdelem, nehézség ellenére is bátran mondhatom: megérte!”

Gór-Sebestyén Júlia, Miklós Edit, Knoch Viktor

Knoch Viktor olimpiai bajnokunk ezt a kis történetet mesélte el az V. Téli Sportágválasztó ünnepélyes megnyitóján, amelyen további kiválóságok is részt vettek: Gór-Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, Miklós Edit olimpiai hetedik helyezett alpesi síző, Szuper Levente, hazánk egyetlen NHL-játékosa, a jégkorong-válogatott korábbi kapusa, valamint a házigazda részéről dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

Dr. Kiss Gergely, Szuper Levente, Gór-Sebestyén Júlia, Miklós Edit, Knoch Viktor

A szereplők mindegyike felidézett valamilyen személyes emléket arról, hogyan, minek és kinek a hatására kezdett el sportolni, közben – természetesen – kicsit mindenki a saját sportága mellett is kampányolt. Az „adukártya” azonban Viktor kezében, pontosabban zsebében volt, hiszen magával hozta a legnagyobb kincset, a téli olimpiai játékokon váltóban szerzett első magyar aranyérem egyik példányát. A szerencsések nemcsak beszélgethettek és fotózkodhattak bajnokunkkal, hanem kézbe is vehették az érmet – vajon kell ennél nagyobb motiváció?

Egy sportágválasztónak azonban nemcsak az a varázsa, hogy a nagy bajnokokkal személyesen is lehet találkozni, hanem hogy a különböző sportágakat ki is lehet próbálni. A jégpálya egyik részét birtokba is vették edzőink, fiatal és felnőtt sportolóink, akik oktatással, bemutatókkal, kisebb-nagyobb ügyességi és elméleti játékokkal várták a korcsolyázni vágyókat. A program részeként az SKSE és a Sportország kis növendékei, továbbá Marton Villő és Szemko Danijil jégtánckettősünk, a Sportvarázs junior szinkronkorcsolya-csapata és az MTK junior short trackesei tartottak fantasztikus bemutatókat.

A résztvevők folyamatosan konzultálhattak a helyszínen lévő sportolókkal és szakemberekkel, tanácsot kérhettek tőlük, hol, mikor, hogyan lehet elkezdeni korcsolyázni, kihez melyik szakág illene jobban. Ki tudja, a próbálkozók között talán ott volt a jövő Knoch Viktora és Gór-Sebestyén Júliája is…

A korcsolyasport iránt érdeklődőknek nem kell egy teljes évet várniuk arra, hogy ismét betekintést nyerjenek ebbe a sportba, hiszen az V. és a VI. Sportágválasztó között, 2019. február 22-én országszerte több mint 20 helyszínen egész napos rendezvénysorozat keretében jön az 1. Magyar Korcsolyázás Napja!

HUNSKATE Média – Fotó: Fiák Blanka

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X