moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. január 26.

Nehéz nap

Mindenképp javítani akartak jégtáncosaink az Európa-bajnokság utolsó napján – Yanovskaya Anna és Lukács Ádám végül a kűrben is jócskán elmaradt legjobb pontszámától, és a tavalyi 14. hely után 19.-ként fejezte be a versenyt.

A magyarok nyitották az idei Európa-bajnokság záró programját, a jégtáncosok kűrjét. Yanovskaya Anna és Lukács Ádám az elrontott ritmustánc után mindenképp szeretett volna előrelépni a 17. helyről, ám sajnos a kűrbe is becsúsztak hibák, melyek miatt sok pontot veszítettek, és végül a 19. helyen zártak Minszkben. Bár elsőként jégre lépni sosem könnyű, Ádám szerint ez egyáltalán nem befolyásolta a produkciójukat.„Sokszor futottunk már elsőként, úgyhogy ez nem okozott problémát, szerintem arra, aki rendszeresen indul világversenyeken, nem is szabad, hogy ez hatással legyen. Én nem is szeretem külső körülményekre fogni a hibákat, nem is lehet, ez a verseny most egész egyszerűen nem sikerült” – mondta Ádám, aki méltatta a minszki jégcsarnokot.

„Nagyon szép, modern aréna, élmény volt itt versenyezni. Vasárnap este még lesz egy bankett, aztán hétfő reggel hazautazunk Moszkvába, és egy-két pihenőnap után folytatjuk a munkát. Kielemezzük a mostani hibákat, hogy két hét múlva Oberstdorfban sikeresebben szerepeljünk, a márciusi vb-n pedig tényleg a legjobb formánkat mutassuk majd.”

Dr. Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati sportigazgató, Yanovskaya Anna, Lukács Ádám és edzőjük, Irina Zsuk

A dobogó tekintetében nem történt változás: a franciák a kűrben is új világcsúcsot korcsolyázva megnyerték ötödik Európa-bajnoki címüket. A második helynek egyéni legjobb pontszámukat megjavítva az orosz Alekszandra Sztyepanova és Ivan Bukin, a magyarok edzéstársai örülhettek, míg a bronzérem az olaszok, Charlène Guignard és Marco Fabbri nyakába került. Az orosz bajnokok, Viktorija Szinyicina és Nyikita Kacalapov ugyan jobb kűrt futottak, de a tangóban elkövetett hibájukból származó tetemes hátrányukat nem tudták ledolgozni, így a 4. hellyel kellett beérniük.


EURÓPA-BAJNOKSÁG, MINSZK

Jégtánc: 1. Gabriella Papadakis–Guillaume Cizeron (francia) 217,98, 2. Alekszandra Sztyepanova–Ivan Bukin (orosz) 206,41, 3. Charlène Guignard–Marco Fabbri (olasz) 199,84, …19. Yanovskaya Anna–Lukács Ádám 147,32

Részletes eredmények

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X