moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. augusztus 26.

„Újra jó úton haladunk” – Junior grand prix, Courchevel

Világranglistapontokat szerzett Courchevelben Marton Villő és Szemko Danijil. Jégtáncosaink a kűrben is sokkal jobban szerepeltek, mint az elmúlt idény elején, és az AC/DC zenéjére koreografált programjukkal összesítésben a 8. helyen végeztek.

Remek ritmustánca után a kűrben is helytállt a Marton Villő–Szemko Danijil-kettős a szezon első junior grand prix versenyén. Habár az előrelépés nem sikerült, mert több elemükre is alacsonyabb szintet kaptak a vártnál, a lépéssorukat nehezebbre értékelte a technikai panel, mint a két hete megrendezett budapesti tesztversenyen, a bírók pedig szép kiviteli értékekkel jutalmazták a látottakat.

„Örülünk, hogy a tavalyi szezonhoz képest ilyen jól mutatkoztunk be. Az edzőnk mindkét programmal meg volt elégedve, és a bíróktól is pozitív visszajelzéseket kaptunk, azt mondták, újra jó úton haladunk. A ritmustáncot különösen odatettük, pláne azután, hogy leállt a zenénk. Amikor felveszed a kezdőpozíciót, és megtalálod azt a pontot, amire fókuszálj, nagyon zavaró egy ilyen baki. Szerencsére ez nem zökkentett ki minket, és megmutattuk, mennyit fejlődött a program a tesztverseny óta” – nyilatkozta boldogan Villő, aki kiemelte a szervezők profi munkáját, és hogy a franciák a junior grand prix-kat tekintve szokatlan módon még záróbankettet és gálát is rendeztek nekik.

Villő és Danijil a banketten. Fotó: Yann Gouhier

Ami Schermann Reginához hasonlóan a jégtáncosoknak is kihívást jelentett, az a magaslati levegő volt – a mieink külön gyakorlatokkal készültek fel az egyedi körülményekre.

„Látszott, hogy a kűr mindenkinek, még a legjobbaknak is nagyon fárasztó volt, a végén már mi is nehezen vettük a levegőt – folytatta Villő. – De sokat segítettek azok a gyakorlatok, amelyeket Szvetlana [Szvetlana Ljapina (Svetlana Liapina), Villőék edzője] mutatott nekünk, sőt, maszkokkal is edzettünk a verseny előtt. Az előadást tekintve a kűr is jobban sikerült, mint otthon, a komponensekben a bírók a 6. helyre tettek minket, a technikai pontszámon ment el a 7. vagy akár még jobb helyezés. Örülünk, hogy a lépéssoron tudtunk javítani, arra viszont egyelőre nem jöttünk rá, mi lehetett a gond a twizzle-sorral és a forgással. Nem így az első emelésnél, arra már vannak is ötleteink, hogyan kellene megváltoztatnunk. Jó, hogy most lesz egy hónapunk a következő világkupáig, így amellett, hogy reméljük, végre el tudjuk rendezni a dolgainkat, és találunk egy megfelelő lakást Moszkvában, arra is jut elég idő, hogy kidolgozzuk, nehezítsük az elemeinket.”

A juniormezőny a héten Lake Placidba látogat, ahol a magyar színek képviseletében Láng Júlia és a Kedves Katica–Fjodor Saronov (Fedor Sharonov) jégtánckettős méri össze tudását a versenytársakkal.


Jégtánc-végeredmény

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Főkép: Lehotzky István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X