moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. szeptember 9.

Értékes tapasztalatok – Junior grand prix, Riga

Rockra korcsolyázó jégtáncosaink, Kedves Katica és Saronov Fjodor a kűrt is nagy átéléssel mutatták be, technikai elemeik azonban nem a terveik szerint sikerültek, így a ritmustánc után két hellyel hátrébb, 15.-ként zártak a rigai junior grand prix-n. 

A Lake Placid-inál népesebb mezőnyben kellett helytállnia Rigában Kedves Katicának és Saronov Fjodornak (Sharonov Fedor), akik végül a 15. helyet szerezték meg második junior grand prix versenyükön – ezzel négy kettőst is maguk mögé utasítottak. Emeléseik most is kiérdemelték a legmagasabb, 4-es szintet, ugyanakkor több elemüket nem tudták úgy bemutatni, ahogy Amerikában.

„Igaz, hogy a pontszámban nem léptünk előre, de a programok összhatását tekintve rengeteg fejlődést mutattunk a Lake Placid-i versenyhez képest. A ritmustáncot nagyon jónak éreztük, a kűrben viszont kijött rajtunk a fáradtság, és meglátszott a technikai elemeken az, hogy már két hete csak napi 30 percet tudtunk edzeni. De a fő célunk az volt, hogy a második csoportban futhassuk a kűrt, és ezt sikerült elérnünk” – értékelt a 13 éves Katica.

„Az első grand prix-n első csoport, a másodikon második – ha jövőre a harmadikon és a negyediken így folytatják, azzal mind kiegyezünk” – vette át a szót nevetve Hoffmann Nóra. Az edző hangsúlyozta: fontos, hogy tanítványai lendületben, sebességben nem maradtak el a többiektől, és fiatal koruk ellenére – Katica messze a legfiatalabb volt a mezőnyben – jól vették az akadályokat.

Kedves Katica és Saronov Fjodor edzőjükkel, Hoffmann Nórával

„Elég sűrű volt ez a két hét, láttam rajtuk, hogy fáradtak, de kitartottak, és rengeteget dolgoztak. Mint megtudtuk, a bírói értékelésen azt mondták róluk, hogy erős korcsolyázótudású kettős, amelyben nagy lehetőségek rejlenek. Most, hogy vége az első grand prix szezonjuknak, feldolgozzuk a tapasztalatokat, és rámegyünk arra, hogy szebben kivitelezzék az elemeket, hogy még inkább összhangban legyenek a zenével, és elkezdjük kergetni az idősebb párokat. Na meg Fjodor betöri az új korcsolyáját, hogy az október eleji római versenyükön már abban léphessen jégre.”


Jégtánc végeredmény

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X