moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. március 17.

Műkorcsolya Világbajnokság: a döntő a cél Japánban

Március 20. és 26. között a Tokió melletti Saitama városa ad otthont a felnőtt Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokságnak.

A színvonalas megmérettetésen a nőknél Láng Júlia, párosban Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei, jégtáncban pedig Ignateva Mariia és Szemko Danijil képviseli Magyarországot. A világbajnokságra készülő Szemko Danijil hétfőn sérülést szenvedett, de jégtáncosunk jól van, rögtön orvosi ellátást kapott és elmondta: nem érzi, hogy sérülése akadályozná az edzésmunkáját, így kedden már folytatta is a felkészülést a vb-re.

Szombaton indulunk Japánba, Saitamába, a felnőtt műkorcsolya világbajnokságra. Ez lesz az ágazat utolsó előtti világbajnoksága, hiszen a hónap végén szinkronkorcsolyázóinkra még vár egy hasonló megmérettetés” – kezdte a felvezetést Dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója.

A jövő héten kezdődő versenyen minden kategóriában érdekeltek lettünk volna, hiszen megszereztük a kvótákat, de sajnos Vlasenko Aleksandr egészségügyi probléma miatt nem lehet ott velünk Japánban. Mivel sajnálatos módon ő az egyetlen versenyzőnk, aki megszerezte a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség, az ISU által meghatározott minimum technikai pontszámot, nem áll módunkban mást indítani helyette. Egyéniben Láng Júlia, párosban Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei, jégtáncban pedig Ignateva Mariia és Szemko Danilij képviseli majd hazánkat az egyhetes világversenyen.

Úgy gondolom, hogy valamennyi versenyzőnknek nagy esélye van bekerülni a döntőbe. Ezenfelül hiszem azt, hogy a párosunk abszolút képes arra, hogy a legjobb 10-ben zárjon, jégtáncospárosunknak a reális cél a legjobb 15-be kerülés, míg Láng Julcsinak egy tiszta rövidprogrammal egyértelműen ott van a helye a döntőben. A jég csúszik, de mindenkinek nagyon sok sikert kívánok“ – zárta gondolatait a műkorcsolya ágazat sportigazgatója. 

A világbajnokságot az M4 Sport és az Eurosport közvetíti.

Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság
Japán – Saitama, 2023. március 20-26.

A program (az alábbi időpontok a magyar idő szerinti közvetítési időpontok)

2023. március 22., szerda
03:00 – Páros műkorcsolya, rövidprogram
07:50 – Női műkorcsolya, rövidprogram

2023. március 23., csütörtök
03:00 – Páros műkorcsolya, kűrprogram
07:50 – Férfi műkorcsolya, rövidprogram

2023. március 24., péntek
03:00 – Jégtánc, ritmustánc
09:20 – Női műkorcsolya, kűrprogram

2023. március 25., szombat
04:30 – Jégtánc, kűrprogram
09:20 – Férfi műkorcsolya, kűrprogram

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X