moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. november 2.

Bronzérem Almatiban!

Október 26. és 29. között Kazahsztán legnagyobb városa, Almati adott otthont a tragikusan elhunyt, olimpiai bronzérmes műkorcsolyázó emlékére rendezett Denis Ten Memorialnak.

A Denis Ten Memorial Challenger-sorozat kazahsztáni állomásának első napján Ignateva Mariia–Szemko Danijil páros 70,20 ponttal a 3., Hancock Lucy–Fourati Iliász kettős pedig 59,42 ponttal az 5. helyről várhatta a pénteki folytatást. Másnap a Ignateva Mariia–Szemko Danijil párosnak sikerült az előkelő harmadik helyet megőriznie, kettősünk 174,23 összpontszámmal a dobogó harmadik fokán végzett, sőt, kűrben a legmagasabb technikai pontszámot szerezték meg, míg a Hancock Lucy–Fourati Iliász párosunk 148,65 ponttal az 5. helyen zárt.

„Az elmúlt napokban a kazahsztáni Denis Ten Memorial Challenger Series versenyen vettünk részt, melyen két jégtáncos párunk képviselte hazánkat, Ignateva Mariia és Szemko Danijil valamint Hancock Lucy és Fourati Iliász. Maria és Dani bronzérmet szereztek, Lucy és Iliász pedig ötödik lett a kilenc indulóból. Előbbiek „season best-et” korcsolyáztak és kiemelkedően magas pontokat kaptak (174,23), ritmustáncban a második, kűr programban pedig a legmagasabb technikai pontszámot érték el. Ezzel a versennyel és ezekkel a pontokkal óriásit léptünk előre! Értékes ranglista pontokat gyűjtöttek a párosaink, így a világversenyeken kiemelkedőbb helyről várhatják a sorsolást. Ami szintén megsüvegelendő, az az, hogy egy ilyen „season best” pontszámmal jövőre akár felnőtt Világkupán való részvételre is pályázhatnak a versenyzőink” – összegzett Dr. Vardanjan Gurgen, műkorcsolya ágazati sportigazgató.

HUNSKATE media

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X