moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. január 27.

Műkorcsolya Európa-bajnokság: Bemutatkozott a felnőttek között Jakucs Hanna és Illés Dániel

Jó sorsolással, a harmadik csoport első futóiként Szépen sikerült a bemutatkozás a Jakucs Hanna és Illés Dániel jégtánc kettősnek a felnőtt mezőnyben az ostravai Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokságon. A szinte beugrónak számító duó számára a Lukács Ádám, Carolina Moscheni duó szétválása után nyílt meg az Eb-szereplés lehetősége.

„Most indultunk először felnőttben, nagyon izgalmas volt, jól éreztük magunkat. Nagyon furcsa az, hogy ennyi a kamera, ahogy reflektorfényben bemutatnak minket és hogy ennyi nagy név vesz minket körül” – nyilatkozta Jakucs Hanna a megmérettetés után.

„Izgultunk nagyon, hogy jól sikerüljön a programunk, nehogy rontsunk, és örülünk az eredménynek.”

Jakucs Hanna 16 éves, partnere, Illés Dániel viszont idén betölti a 21-et, így jövőre már nem férnek bele a junior korosztályba, ezért jó lehetőségnek tűnt, hogy kihasználják az alkalmat és bemutatkozzanak a felnőttek között is.

„Az év elején egyáltalán nem számítottunk rá, hogy ilyen lehetőségünk lesz, mikor azonban eldőlt, hogy Ádám és Carry nem folytatják együtt, Engi Klára sportigazgató meggyőzött minket arról, hogy vállaljuk, mi pedig bíztunk benne, hogy meg lesz a szükséges technikai pontszám is.” – mondta Illés Dániel, aki nagyon feldobva beszélt a rövid tánc után. „Az Európa-bajnokság után visszatérünk a junior korosztályba, hogy a junior világbajnokságon képviselhessük Magyarországot.” – tette hozzá a folytatással kapcsolatban.

A Jakucs Hanna, Illés Dániel duó ezzel a 28. helyen végzett. A rövid tánc után az első eredmény szerint a 2014-es Európa és világbajnok olasz Anna Capellini, Luca Lanotte kettős vezetett, mögöttük a második helyen a 2013-as Európa-bajnok orosz jégtáncosok, Jekatyerina Bobrova és Dimitrij Szolvjev álltak, harmadik pedig a kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron volt. Öt órával a verseny vége után azonban a bírók visszanézték a olaszok programját, és úgy látták: volt egy extra emelésük, amelyet nem lett volna szabad bemutatniuk, így egy pontot levontak a kettőstől – ezzel visszacsúsztak a második helyre, az állás pedig még szorosabbá vált a kűr előtt.


A részletes eredmények itt megtalálhatóak.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X