moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. január 5.

Januárban Európa-bajnokságok négy szakágban

2017_1
A 2016-os évet három szakágunk sportolói a Városligeti műjégpályán búcsúztatták a  Karácsonyi Hoki Buli – Winter Classic kísérő programjaiban. Az igen sikeres három napon jégre léptek a műkorcsolya és jégtánc reménységei, a rövidpályás gyorskorcsolyázók és szinkronkorcsolyázók is.

De itt van máris 2017, amelynek január hónapja szép feladatokkal, nagy versenyekkel várja sportolóinkat.

Az év első hétvégéjén a hollandiai Heerenveen ad otthont a gyorskorcsolyázók kontinens bajnokságának. Az EB-n a négytávú és a sprint összetettben is avatnak bajnokot. A magyar színeket a négytávú összetettben a Kanadában készülő Nagy Konrád képviseli.

A versenyre kvalifikáltak névsorát és az eredményeket, továbbá az élő adást itt nyomon követhetik.

A Panonnia Kupa nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolya versenysorozat 5. állomásának a helyszíne január 6-8 között a budapesti Gyakorló Jégcsarnok. Az eredményeket itt megtalálják.
Felnőtt rövidpályás gyorskorcsolyázóink napi két edzéssel készülnek a január 13-15 között rendezendő torinói Európa-bajnokságra. Sportolóink január 8-án vasárnap  már el is utaznak az olasz városba.

Az utazók:

férfiak: Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Oláh Bence

nők: Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bacskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Sziliczei Németh Rebeka

A szakvezetés jó eredményeket vár sportolóinktól.  Ezt alátámasztja az edzéseken mutatott jó forma, továbbá a válogatott kitűnő eredményei az évad első négy világkupa versenyén.

A sportág fejlődéséről és az EB reményekről Fábik Tibor, a Magyar Idők újságírója tollából itt olvashatnak.

Budapest sem marad esemény nélkül január második hétvégéjén. A Gyakorló Jégcsarnok ad otthont a 2017. évi Műkorcsolya Országos Bajnokságnak a Junior és Advanced Novice korosztály egyéni versenyzői számára. Ekkor rendezik a szinkronkorcsolyázók országos bajnokságát is.

A szinkronkorcsolyázók egy héttel később (január 19-22) már Salzburgban a Mozart Cup keretében mutatják meg tudásukat.

A műkorcsolyázók és jégtáncosok Európa-bajnokságát a csehországi Ostravában a hónap utolsó hétvégéjén január 25-29 között rendezik. A hazánkat egy-egy korcsolyázó képviseli férfi és női egyéniben és jégtáncban. A verseny előzetes információit itt megtalálják.

A junior rövidpályás gyorskorcsolyázók január 27-29-ig a tiroli Innsbruckban küzdenek korosztályuk világbajnoki érmeiért.

A versenyek eredményeit honlapunkon is nyomon követhetik.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X