moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. február 21.

Összefoglaló a hétvégi Bavarian Open és Snowflake versenyekről

Az obersdorfi Bavarian Open a Pontozásos Ágazat műkorcsolyát, s jégtáncot érintő februári legrangosabb eseménye, amelynek történéseit Engi Klára a Pontozásos szakági igazgató foglalta össze:

Keddtől a legfiatalabbak versenyeztek, péntektől pedig a junior és felnőtt mezőny is ringbe szállt. Tekintélyes csapattal vettünk részt a kiemelt ifjúsági női egyéni műkorcsolyától és jégtánctól a teljes szakági felnőtt versenyzőkig. Fokozott figyelemmel követtük felnőtt páros és jégtánc kettőseink fogadtatását és VB pontszerzési reményeiket.
Résztvevőink voltak: kiemelt ifjúsági női egyéni Láng Júlia 8., míg Rabb Csenge a 13.helyen végeztek a 27 fős mezőnyben. Érdekesség, hogy a sok jelentkező miatt két kiemelt ifjúsági csoportot indítottak.

Kiemelt ifjúsági jégtáncban Bubcsó Loréna és Söregi-Niksz Alfréd képviselte hazánkat. A 14. helyen zártak a 15 fős mezőnyben. Sajnos, a kötelezők utáni jó helyezésük a kűrben történt rontás miatt nem volt tartható a végeredményben.

jun_jegtanc

Junior kategóriában a Marton Villő és Semko Danyil jégtánckettős versenyzett magyar színekben. Jakucs Hanna és Illés Dániel az utolsó pillanatban, még milánói utolsó edzésen sérülést szenvedett, amely megakadályozta részvételüket. Reméljük, a szezon további részét mindez már nem befolyásolja. Villőék hibátlanul korcsolyáztak, s a kűrrel sikerült az őket megillető 11. helyre felzárkózniuk. Ebben a szakágban, meghatározó kimenetelű a sorsolás, ami maximálisan érződött is rövid táncuk értékelésénél. A kora reggeli szereplés sem segített.

A felnőttek között már több versenyzőnk indult. Női egyéniben sikeresen tért vissza Medgyesi Fruzsina. Megszerezte a felnőtt világbajnoksághoz szükséges pontokat, ami újabb mérföldköve sportolói pályafutásának. A novemberi sérülése után most korcsolyázott először, mindkét programot hibátlanul teljesítette és ezzel nagy lépést tett előre, hogy magabiztosan tudjon készülni, majd versenyezni, a 3 hét múlva kezdődő junior VB-n. Szombathelyi Eszter 27. lett.

Férfi egyéniben Maszljankó Alexander és Csernoch András indultak. Mindketten elrontották a rövid programot. Alex a kűrben „megemberelte magát” és egy rontással ugyan, de hibátlan programot futott. Ez sem volt azonban elég a jelentős előrelépéshez. Előbbi fiúnk a 14. míg utóbbi a 16. helyen végzett.

Páros műkorcsolya: Beklemisheva Dária – Magyar Márk párosunkat még nem láttuk együtt versenyezni. Októberben álltak össze és az USA-ban készülnek – magyarországi páros edző híján – így a körülményes kommunikáció miatt csak remélni tudtuk, hogy közös álmaink valóra válnak, azaz megszerzik az indulási jogot az idei VB-re. Ennek a pontnak az elérése nem kis feladat, amelyet mindkét programmal sikerrel tudtak maguk mögött. Ráadásul szépen, bőven bebiztosítva, ami reménykeltő a jövőre nézve. Jó vélemény alakult ki róluk. Jövő héten, azaz február 24-26. között Hágába utaznak a “Challenge Cup” elnevezésű versenyre, amelyen a versenyrutin megszerzésére kell már csak összpontosítaniuk, majd március végén irány a VB Helsinkiben!

jegtanc_felnott

Jégtánc: Yanovskaya Anna és Lukács Ádám a szezon közepén, november végén találtak egymásra. Az edzéseket csak december 10-én tudták megkezdeni. Megpróbálva a lehetetlent, igyekeztek minél hamarabb programokat készíteni és a lehető legjobban felkészülni erre a versenyre. A cél nekik is a VB pontok megszerzése volt, s bár tudtuk, hogy ez jégtáncban végleg nem könnyű. Szépen mutatkoztak be, de a kéthavi munka, a programok futásának a hiánya még látszódott, főleg a többi pár éppen négyszer ennyi időtartamú összmunkájához képest. Jelenleg Moszkvában készülnek és ha tudjuk őket stabilizálni, akkor a következő szezon elején megrendezendő szeptember végi pótkvalifikáción ugyanitt Oberstdorfban, érdemes újrapróbálkozniuk. Ezúttal már az olimpiai kvalifikációért.

Vannak lehetőségeink a jövőre tekintve, de rengeteg munka vár mindannyiunkra, versenyzőkre, edzőkre, sportvezetőkre és a minket támogató pontozóbíróinkra is a még szebb és jobb sikerek érdekében.

Mindeközben felnőtt szinkron csapatunk, a Team Passion nagyszerű futással a kűrben, remekül szerepelt a zágrábi Snowflake Trophy-n. A 3.helyet szerezték meg.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X