moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. október 10.

Junior GP, Zágráb: Jégtáncosaink is bemutatkoztak

Második nap

Engi Klára pontozásos igazgató helyszíni tudósítása:
„A mai nappal minden versenyzőnk felsorakozott a rajtvonalhoz…… kezdhetném így is,  de a mi esetünkben a valóság természetesen egészen más.

A jégtáncosoknak délután 14 órakor indult a versengés. A Márton Villő, Semkó Danyil fiatal kettősünk az első csoport negyedikeként mutatta be a rövid programot, amit az előírtak szerint a keringőből és a polkából állítottak össze, Mary Poppins musical, zenéjére. Villő és Danyil nagyon izgultak, ami a reggeli edzésen jött ki igazán. Délutánra megnyugodtak szerencsére és nagyon szépen korcsolyáztak, így sikerült a rövidben megszerezniük a JVB kvalifikáló pontokat. Az emelés picit hosszabbra sikerült, mint a megengedett, így volt, egy pont levonásuk, de a 18 jégtáncos párból így is, a 13. helyen állnak a kűr előtt. Szombaton  kora reggel edzenek egyet, a verseny 12.30-kor kezdődik, szerencsére a második csoportban csoport elsőként korcsolyáznak majd. A melegítés után senki nem szeret rögtön futni, de ezt is ki kell próbálni egyszer! Edzőjük, Vedresné Berecz Ilona nagyon örült, mind a jó futásnak, de különösen a pontszámoknak!

borovoj2_zagreb
Borovoj Szása a 2. csoportban, 18.30-kor lépett jégre. Jobban mutatott a jégen, mint tegnap, de közel sem volt tökéletes a futása. Sherlock Holmes zenéjére koreografált programját szerette a közönség, de magabiztosabbnak kell lennie az ugrásokban a következő versenyeken. A szerencse sem állt melléje, így a sok kavarodás miatt, ami körülötte volt, visszacsúszott két helyet és a tizenkilencedikként fejezte be a napot. Tudja, min kell dolgoznia a jövőben, hogy versenyről-versenyre egyre jobb lehessen. Edzője, Gór-Sebestyén Júlia szerint, ő általában a szezon második felében tudja hozni a jó versenyszínvonalat, így szerezte meg tavaly is a JVB kvalifikációs pontokat. Szerencsére a debreceni JVB, márciusban lesz!

Tóth Ivett pénteken csak egy kényelmes, jó, átmozgatós edzésen vett részt. Utána szaladt szurkolni, csapattársainak.  Szombaton este az előkelő utolsó csoportban, kedvére valót sorsolt, mert csoport harmadiknak fut.

Általános hír:
Mindenki nagyon panaszkodik a jégminőségre. Sajnos igen lassú, deres jeget készítettek a versenyre, ami rendkívül szokatlan, hisz múltbéli tapasztalataink alapján, itt mindig nagyon jó minőségű jég szokott lenni. A jégkészítés utáni első csoportnak van még valamennyire szerencséje. Így Ivettnek ezzel nem lesz gondja, ugyanis a jégkészítés utáni ötödik, azaz utolsó csoportban fog futni!”

Az eredményeket itt megtekintheti.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X