moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. október 11.

Tóth Ivett hatodik, a jégtáncosok két helyet előrébb léptek a zágrábi JGP versenyen

Nagyon izgalmas nap volt a szombat is, egyúttal ezzel befejeződött az ez évi junior Grand Prix (Világkupa) sorozat – adta hírül a helyszínről Engi Klára a pontozásos szakág igazgatója.

A jégtáncosok 12.30-kor folytatták a kűrrel a szombati versenyzést.

Márton Villő és Semko Danyil  a második csoport első futójaként nagyon magabiztos, határozott, a közönséget magával ragadó programot mutattak be. A bírók és a mi megelégedésünkre, két helyet előrelépve, a nagyon előkelő 11. helyen végeztek, így a középmezőnyhöz zárkóztak fel. Sajnos ez sem volt elég, hogy a kűrben megszerezzék a JVB kvalifikációs pontokat, de nagyon friss, fiatal párról van szó, akiknek eredménye, életük 2. versenyén biztató a jövőre nézve, s szerencsére lesz még idejük a szezonban, hogy másik versenyen a pontszerzés is sikerülhessen! Amerikai győzelem született, két orosz párost megelőzve.

ivett_zagreb2

Nagyon vártuk Tóth Ivett futását, amire elég sokáig kellett várni, mert szerencsére az utolsó csoportban futott.

Ivett edzője, Gór-Sebestyén Júlia így összegezte a versenyt:

„Mindenképpen elismerésre méltó Ivett 6. helyezése, mely egyben az eddigi legjobb junior világkupa helyezése! Ezzel a világkupa sorozatban a tengerentúli japán, amerikai, koreai versenyzők mellett az európai országok között az oroszok mögött a 2. legjobb ország versenyzőjeként zárt.
Nagyon örülünk, hogy a rövid program hibátlanul sikerült, mely nagyon nehéz technikai elemeket tartalmaz, és  ezzel mindenképpen felkeltette magára a figyelmet. Nagyon sokan dicsérték, hogy tavaly óta sokat fejlődött korcsolyázásban és technikai tudásban is, hiszen mind az ötféle triplát szépen ugorja, emellett a tripla-tripla ugrás kombinációt is! A szezon még nagyon hosszú,  ezek után felnőtt versenyek következnek a még csak 16 éves  Ivett számára. Továbbra is célunk, hogy egyre jobb programokat mutasson be versenyről, versenyre. Két, szinte hibátlanul korcsolyázó japán lett az arany és ezüstérmes, orosz versenyző lett a harmadik.”

Jó hír, de még nem hivatalos, de minden arra utal, hogy Ivettnek mai eredményével, sikerült megszerezni a magyar kvótát az Ifjúsági Olimpiára a női műkorcsolya versenyre!

Úgy gondolom jó úton haladunk, és reméljük, hogy ha fejlődésük, energiájuk, mind a versenyzőknek és edzőiknek töretlen marad, akkor további jó híreket tudunk a szezonban szállítani! Ebben kell Őket segíteni!

A zágrábi JPG verseny eredményeit itt megtekinthetik.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X