moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. december 12.

Ezüstéremmel zárta a Négyes Bajnokságot a Turóczi, Major duó

Remek eredménnyel zárta a magyar csapat az először megrendezésre kerülő Négyes Bajnokságot. A vasárnapi zárónapon a Turóczi Dóra, Major Balázs kettős megőrizte második helyét a jégtáncosok mezőnyében, Tóth Ivett pedig a mezőny legfiatalabb tagjaként egy helyet előrelépve 4. helyen zárt a hölgyek között.

Turóczi Dóra és Major Balázs a rövid programban elért második helyezés után a kűrben a közönség köreiben osztatlan sikert aratva mutatta be kűrjét a Csárdáskirálynő zenéjére. Bár a bírók harmadik helyre értékelték a teljesítményüket, összetettben sikerült megőrizni  ezüstérmes pozíciót. „Jó volt itt versenyezni. Furcsa volt, mert nem volt meg az a szokásos országos bajnokság-érzés, az inkább olyan szokott lenni, mint egy bemutató, itt viszont verseny volt.” – mondta Major Balázs a kűr után.
„Annak külön örülünk, hogy a lengyel kettőst sikerült megelőzni. Ez mindenképpen pozitív az Eb szempontjából is, egész más lesz úgy jégre lépni Budapesten, hogy az van a bírókban, hogy innen az ezüstérmet vittük haza.”
– egészítette ki Turóczi Dóra. Az aranyérmet, ahogyan az várható volt, Federica Testa, Lukas Csölley otthon tudta tartani.

E61C3411k

Utolsó napra maradt a női kűr is. A legnagyobb várakozást Tóth Ivett szereplése övezte, aki élete első szenior versenyén kevesebb, mint egy ponttal maradt le a dobogóról. „Remek dolog, hogy az első ilyen versenyt a magyar csapat Egy aranyéremmel, egy ezüsttel és egy negyedik hellyel fejezte be. Szép bemutatkozás ez a helyezés Ivettől, örülünk neki, hogy a kűrben előrébb is tudott lépni.” – mondta Bálint Csaba, a MOKSZ szakági sportigazgatója az eredményhirdetés előtt.

E61C6775k

Szakács Bernadett a kűrben 14., összetettben a 15. helyet szerezte meg.
„Nekem idén eddig csak két nagyobb versenyem volt, egy Szófiában, illetve a Golden Spin, ahol óriási élmény volt Yu-na Kimmel és Mao asadával egy jégen versenyezni. Ez a megmérettetés is szuper volt, örülök neki, hogy csatlakoztunk a másik három nemzet összevont bajnokságához.” – mesélte az éremátadó után. A harmadik magyar induló, Szombathelyi Eszter nem szerepelt úgy, ahogy szeretett volna. „Valószínűleg ideges volt, ezért nem jöttek össze az ugrásai. Sajnos ez a versenyrutin hiányának is betudható, nem nagyon van versenylehetőség, így mindenképpen jó, hogy ekkora mezőnyben mérkőzhettek meg. Ez az összes lány számára motiváció, így, hogy együtt rendezik a négy nemzet bajnokságát, ők is jobban látják, milyen a nemzetközi színvonal.” – értékelte tanítványa teljesítményét Sebestyén Júlia.

E61C3500k

A remek bemutatkozás után a magyar versenyzők jövőre hazai környezetben mutathatják meg a Négyes Bajnokság keretei között, hogy mit tudnak: jövőre Budapestre érkezik a viadal.

 

(Mihályi Petra)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X