moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. augusztus 29.

ISU Junior Műkorcsolya Grand Prix: Hibátlan program az első napon

Két magyar versenyző indult a Junior Műkorcsolya Grand Prix második állomásán Szlovéniában. A csütörtöktől vasárnapig tartó versenyen Bátori Júlia és Böröcz Máté képviseli hazánkat, mindketten életükben először indultak Junior Grand Prix-n.

Bátori Júlia csütörtökön nagyon magabiztosan kezdett és hibátlan programot futott. Helyszíni beszámolók szerint már az edzéseken is látszott rajta, hogy remek formában van – így augusztus végén, vagyis a szezon elején. Az első nap után a középmezőnyben, a 16. helyen áll. Első helyen az orosz Sakhanovics áll. Julcsi hat éve korcsolyázik, a Miskolci Jégvirág versenyzője. Edzői Tokaji-Kulcsár Zsófia és Tóth Zoltán. A kűrökre szombaton kerül sor, bízunk benne, hogy ott is szép programot fut majd az ifjú tehetség.

Edzővel

Böröcz Máté erős csoportban kezdett, egy amerikai és egy orosz fiú között futott. A rövidprogram után a huszadik helyen áll 33.78-as ponttal. A versenyben az orosz Petrov áll az élen. Máté, aki Akopjan Galane tanítványa, pénteken futja a kűrt.

BöröczMáté

Előzetesen tervek szerint rajthoz állt volna a Carolina Moscheni-Lukács Ádám jégtánckettős is, de Carolina térdsérülése miatt az indulásuk meghiúsult. Várhatóan Tallinban és Zágrábban indulnak majd.

Több, mint húsz ország képviselteti magát a szlovén fővárosban, Ljubljanában. Szlovénia két éve már volt házigazdája Junior Grand Prix-nek, akkor a csodálatosan szép Bledben rendezték a versenyt.

IMG_0903_k

A Junior Grand Prix sorozat hét állomásból áll, melyből négy versenyen lesz páros szám is. Európán kívül mindössze egy állomása van, Japánban. A sorozaton több, mint 50 ország indít versenyzőt, akik várható száma összességében meghaladja a 300-at. Minden szám, összesítésben, legjobb hat versenyzője, párja vehet majd részt Barcelonában a december közepén megrendezésre kerülő döntőn.

Júlia programja itt tekinthető meg:

 

Máté programja pedig itt tekinthető meg:

 

DG

/fotó: Kulcsár Zsófia; videó: ISU Channel/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X