moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. június 7.

Légy résen!

Lykovcán-Tóth Ágotát és Szabó Krisztiánt is díjazta a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU): edzőink egy pályázat elnyerésével tíz-tízezer dollárt nyertek, amelyet például fejlesztő és oktatási programokra használhatnak fel. 

Résen kell lenni. Ez igaz a jégpályára, ám ugyanúgy igaz az élet minden területére – és minden szakmára, hivatásra. Az aktivitás, a nyitottság ma már alapvető követelmény – mindenhol. Szerencsére a korcsolyasportban több ilyen szakember dolgozik, közülük kettő, mégpedig Szabó Krisztián, a rövidpályás gyorskorcsolyázók utánpótláskeretének vezetőedzője és Lykovcán-Tóth Ágota, a gyorskorcsolya-utánpótlás Héraklész B keretének edzője résen volt: az ISU kiírt egy, az edzőket támogató pályázatot, ők ketten pedig pályáztak. Sikerrel tették.

„Üzenetértéke is van ennek a két sikeres pályázatnak – mondta el Telegdi Attila, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) gyorskorcsolya ágazatának igazgatója. – Azt mutatja a siker, hogy aktívnak, nyitottnak kell lenni. Természetesen a szövetségünk mindenben segíti és támogatja a szakembereket, de ezt teszi az ISU is. Bátorítok minden edző kollégát, hogy éljen a lehetőséggel, ragadjon meg minden kínálkozó alkalmat e tekintetben is. Krisztián és Ágota saját maga pályázott, kénytelenek is voltak, hiszen ezt a MOKSZ nem tehette meg helyettük, mi egy őket támogató nyilatkozatot csatoltunk csak a pályázatukhoz. Mindketten tízezer dollárt nyertek, ezt különböző fejlesztő programokra használhatják, emellett oktatási és egyéb költségek elszámolására is lehetőségük nyílik, vagyis ez a pályázat valóban segít abban, hogy a jövőben edzőink, ezáltal versenyzőink, és így a magyar korcsolyasport még jobban teljesítsen a jégen, még több sikert érjen el a versenyeken.”

Légy résen! – akár ez is lehet az üzenete ennek a két sikeres pályázatnak. A példa adott, az ajtó mindenki számára nyitva van, és ez igaz az edzők mellett a versenyzőkre és a klubokra is, sőt, az ISU versenyek rendezésére, annak segítésére is írt ki pályázatot. 

HUNSKATE Média / Kovács Erika

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X