moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. augusztus 14.

Nyugodt felkészülés

2014_Sochi_logoAlig 200 nap múlva megkezdődik Szocsiban a XXII. Téli Olimpia. A magyar korcsolyázók már gőzerővel készülnek a nagy megmérettetésre, van, aki a kvalifikációért és van, aki a minél jobb helyezésért dolgozik keményen.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség minden szükséges támogatást megad a versenyzőinek, így mind a négy olimpiai szakág, valamint szinkronkorcsolyázóink nyugodt felkészülése biztosítva van. A megbízható háttér megteremtéséhez nagyban hozzájárult a napokban aláírt kormányzati megállapodás is.

A műkorcsolya- és jégtánc versenyzőknek a 2013/14-es évad első világversenye a budapesti Európa-bajnokság lesz januárban. Versenyzőink célja a hazai közönség előtt történő minél jobb szereplés, ezért különös jelentősége van a kiszámítható anyagi és szakmai háttérnek. Korcsolya sportágaink 2013-14-es versenyszezonjának programjában nemcsak az Európa-bajnokság és a világbajnokság, hanem a reményeink szerint magyar versenyzőket is felvonultató Téli Olimpiai Játékok is szerepelnek.

Utánpótláskorú műkorcsolyázóink és jégtáncosaink pedig a szófiai junior VB-re készülnek..

A korábbi eredmények alapján olimpiai pontot, pontokat a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól várhatunk. Az idei szezon számukra szeptember végén kezdődik Shanghai-ban a Világkupa sorozat első állomásával. Felkészülésük az eredeti tervek szerint halad. Pár napja fejezték be a magaslati edzőtábort, ahol napi két, fokozott intenzitású, edzés szerepelt a programban.

Hosszúpályán az olimpiai kvalifikáció megszerzéséért küzdenek mind női, mind férfi sportolóink.

Az előbbiekből is látszik, hogy a Korcsolyázó Szövetség sűrű szezon elé néz. A versenysport mellett azonban idén a szövetségnek komoly feladatai vannak a sportág fejlesztési koncepció megvalósításában is. A Kormány, a MOB és a MOKSZ között létrejött, 2020-ig tervezett, projekt alapú támogatás legfontosabb eleme a budapesti és vidéki utánpótlás bázis szélesítése. Ehhez a műhelyek, az egyesületek minden lehetséges segítséget megkapnak. A MOKSZ többek között egy akadémiai rendszer elindítását tervezi. Ennek előfeltételeként az edzők folyamatos, minőségi képzése is jelentős hangsúlyt kap majd.

SEAT MET NEKA
X