moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. október 16.

Isten hozott, John-Henry!

Kedden letette az állampolgári esküt John-Henry Krueger, aki a következő szezonban már magyar színekben léphet jégre a világversenyeken.

„Nagyon jót tett a csapatnak, de testvérének, Cole-nak is John-Henry érkezése, hiszen mindenféle közösségbe való beilleszkedésnél jó az, ha van valaki, akire az ember támaszkodhat. Egy olyan szintű versenyző befogadásánál, mint amilyen John-Henry, mindenképpen a tisztelet sorolandó az első helyre, és ez nálunk is így van. Egyébként egy kifejezetten jó humorú, szociálisan érzékeny srác John-Henry, akivel jókat lehet nevetni, de akár együtt is lehet vele vacsorázni, és ez remek! S hogy milyen a jégen, milyen munkát végez az edzéseken? Éppen olyan, mint amikor egy ilyen kiváló sportoló országot vált, és a munkába vetett hitén keresztül akarja megmutatni a világnak, mire is képes. Hihetetlenül keményen dolgozik!”

Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere kifejezetten jó véleménnyel van John-Henry Kruegerról – arról az olimpiai ezüstérmes short trackesről, aki kedden délelőtt tett állampolgári esküt a zuglói Anyakönyvi Hivatalban.

Immár minden akadály elhárult az elől, hogy a következő szezonban a fiatalabbik Krueger fiú (is) magyar színekben lépjen jégre a világversenyeken. A szabályok értelmében ugyanis egy szezont ki kell hagynia az országváltás miatt, ám ebben az egy esztendőben sem tétlenkedik John-Henry: „Először is szeretnék teljesen beilleszkedni ebbe a remek csapatba, másrészt szeretném minél jobban elsajátítani a magyar nyelvet, mert célul tűztem ki magam elé, hogy a pekingi olimpián már magyarul nyilatkozzak az újságíróknak.”

Természetesen a sport területén is nagyot álmodott az olimpiai ezüstérmes John-Henry, merthogy mindenképpen ott akar lenni abban a magyar férfiváltóban, amely a 2022-es pekingi ötkarikás játékokon eséllyel futhat neki annak, hogy megvédje olimpiai bajnoki címét.

„Egészen kiváló csapat alakult ki itt, Magyarországon, boldog vagyok, hogy most már közéjük tartozom, és köszönöm a magyar szövetségnek, hogy segített abban, hogy országot váltsak. Korábban is hallottam a fivéremtől arról, hogy itt szeretik és támogatják a short tracket, most már én is meggyőződhettem arról, hogy a magyar szövetség valóban figyel a versenyzőkre, segíti őket – ez Amerikában nem így volt… Ott csak az volt a fontos, hogy jól teljesítsünk a jégen, arra már senki sem gondolt, hogy valamiből meg is kell élnünk. Itt nagyszerű rendszert állítottak fel, tényleg csak a sportra figyelhet az élsportoló” – mondta a 23 éves John-Henry.

John-Henry Krueger egyre jobban felveszi a ritmust – a társak befogadták őt, ám ehhez kellett a nyitott személyisége is, ráadásul ahogy Bánhidi Ákos is fogalmazott, érkezésével nyitottabbá vált bátyja, Cole is, ez pedig tovább erősítheti a csapategységet.

John-Henry, Isten hozott Magyarországon!

(Kovács Erika – Fotó: Török Attila)

Li-ning Seat Törley Artificer
X