moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. szeptember 29.

A járvány megint közbeszólt

Elmarad a rövidpályás gyorskorcsolyázók október 11–12-re tervezett országos bajnoksága.

Immár második alkalommal halaszt a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség: elmaradt a rövidpályás gyorskorcsolyázók október 11–12-ére tervezett országos bajnoksága – mindennek oka természetesen a koronavírus-járvány.

„Három versenyzőnk koronavírus-tesztje lett pozitív a közelmúltban, a rehabilitációjuk az orvosi stáb kezében van: szigorúan meghatározott protokollt követően állhatnak újra edzésbe, s mivel a magyar bajnokság egyben kvalifikációs verseny is, vagyis azon a sportolók kivívhatják a helyüket a világversenyekre utazó csapatba, szeretnénk mindenki számára azonos esélyeket biztosítani” – indokolta a döntést Telegdi Attila, a MOKSZ gyorskorcsolya ágazatának sportizgatója.

Nincsen garancia arra, hogy később nem fordul elő újabb fertőzés a válogatott versenyzők körében, azonban a nemzetközi versenyrendezési helyzet sajnálatos módon lehetőséget nyújt arra, hogy szövetségünk ezúttal a halasztás mellett döntsön.

Hogy mikor kerül sor a magyar bajnokságra, arról akár már a napokban határozhatnak a szakvezetők, hiszen a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) a héten várhatóan dönt a short trackesek világkupa-sorozatának ázsiai, vagyis harmadik és negyedik állomásáról – mint ismert, az ISU augusztus végén a vk-sorozat két kanadai viadalának törléséről határozott.

Az elmaradt bajnokság idejére, vagyis október második hétvégéjére a MOKSZ egy tesztversenyt tervez, ám arról, hogy azt mely korosztályok számára, milyen programmal rendezi meg, csak később hoz döntést a szövetség.

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Gémesi Balázs

Li-ning Seat
X