moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. március 12.

Elhalasztották a műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot

Meghozta döntését a quebeci kormány: szerdán bejelentették, hogy a kanadai egészségügyi hatóság javaslatára a koronavírus-járvány miatt elhalasztják a jövő hétre időzített műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot.

 „Ahogy a hatóságok, úgy a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) és a kanadai szövetség (Skate Canada) számára is a sportolók, edzők, szakemberek, önkéntesek és nézők egészsége, biztonsága az elsődleges, így a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség március 16. és 22. között nem rendezi meg a műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot Montréalban” – tudatta közleményében az ISU.

A nemzetközi szövetség azt is leszögezte: még ha hetekkel meg is hosszabbítanák az aktuális szezont, a világjárvány miatt kialakult bizonytalan helyzetre való tekintettel akkor sem lenne reális abban gondolkodniuk, hogy új időpontban és/vagy helyszínen még ebben a szezonban megrendezzék az eseményt. Az ISU a következő hetekben megfontolja, hogy az év későbbi szakában pótolja az elmaradt vb-t, de az már biztos, hogy 2020 októbere előtt erre nem kerül sor.

A montreali világbajnokság közel 200 műkorcsolyázót és jégtáncost, köztük öt magyar versenyzőt érintett volna – Tóth Ivett a hatodik, a Monaghan Emily–Fourati Ilias-jégtánckettős, valamint a Scsetyinyina Julija (Chtchetinina Ioulia)–Magyar Márk-páros pedig az első világbajnokságán képviselte volna hazánkat. 

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X