moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. december 9.

Egyéniben 16 érmet szereztünk a Mikulás Kupán

Minden jégtáncosunknak sikerült megőriznie a Mikulás Kupa kűröket felvonultató zárónapján is korábbi pozícióját. „Külön öröm számomra, hogy  Dozzi Leia és Valdez Michael 100 fölötti pontot kapott, ami kűrben a harmadik helyre emelte őket. A juniorok teljesítményénél kicsit többet vártam, de látom a folyamatos fejlődést náluk is. Nem győzöm hangsúlyozni, milyen erős, komoly mezőnyben kellett helytállnia sportolóinknak. Jó irány és jó jel, hogy az első öt hely közé sikerült bekerülnünk mindkét korcsoportban” – értékelt dr. Vardanjan Gurgen, a MOKSZ műkorcsolya ágazati sportigazgatója.

Az igazgató úgy fogalmazott: tovább dolgozunk, tovább fejlődünk, közeledik az újabb megmérettetés. Jövő hétvégén Négy Nemzet Bajnokság lesz, ami egyben magyar bajnokság is. Már ma teljes erőbedobással készül erre mindenki. „Nagy csapattal indulunk Ostravába. Régóta nem képviselte ennyi sportoló Magyarországot. Öt lányunk versenyez: Tóth Ivett, Medgyesi Fruzsina, Láng Júlia, Szigeti Bernadett és Schermann Regina. Utóbbi ugyan még nem felnőtt korú, szeretnénk, ha kipróbálná, megérezné a szenior mezőny hangulatát és kihívásait, hogy milyen a felnőttekkel küzdeni.” A férfiak között Csernoch András és Böröcz Máté műkorcsolyázóink lépnek majd jégre. Műkorcsolya párosunk: Ioulia Chtchetinina és Magyar Márk, a jégtáncban: pedig ketten is  öregbítik majd reményeink szerint hazánk hírnevét: Monaghan Emily és Fourati Ilias, valamint Dozzi Leia és Valdez Michael.

A visszajelzések alapján elmondható, hogy nagyon jól érezte magát minden induló, edző, s a bírák is az immáron 13. Mikulás Kupán. „Tanulni- és javítanivaló persze mindig akad, melyeket a következőre igyekszünk kiküszöbölni.” Az egy teljes héten át tartó 13. Santa Claus Cupon Mexikótól Tajvanig 40 ország 430 versenyzője kápráztatta el a közönséget – köztük a 2018-as junior-világbajnok orosz jégtánckettős, Anasztaszija Szkopcova és Kirill Aljosin. De a palánk másik oldalán, immár edzőként 2011 Európa-bajnoka, a francia Florent Amodio is emelte az esemény rangját.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X