moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. március 7.

A legjobbat a legjobbkor – Junior-világbajnokság

Egyéni csúccsal Schermann Regina is ott van a következő fordulóban a tallinni junior-világbajnokságon: műkorcsolyázónk a rekordszámú, 47 fős mezőnyben a 19. helyet szerezte meg a rövidprogramban, így a teljes magyar csapatért szoríthatunk a szombati kűrben.

Elmondása szerint nagyon izgult, hiszen ez az első világbajnoksága, a külső szemlélő azonban ebből semmit nem érzékelhetett: Schermann Regina a szezon legfontosabb versenyén új egyéni csúcsot korcsolyázva jutott be a szombati kűrbe a minden eddiginél népesebb, 47 főt számláló mezőnyben. A mezőny pedig nemcsak népes, igen erős is volt, amit jól mutat, hogy míg tavaly 46 ponttal még be lehetett férni a legjobb 24 közé, ma ehhez több mint 50 pontra volt szükség.

Bár tudtuk, hogy Reginának a képességeit tekintve minden esélye megvan arra, hogy ott legyen a legjobb 24 között, mivel ranglistapont híján korán, 9.-ként lépett jégre, még órákig várni kellett arra, hogy kiderüljön, lesz-e számára folytatás. Volt egy pillanat, amikor a még hátralévő korcsolyázók nemzetiségére és korábbi eredményeire nézve kérdésessé vált a továbbjutás, ám többek között egy amerikai és egy kanadai versenytárs is nagyot hibázott – így, míg eleinte azt számolgattuk, meglesz-e a 24-be jutás, egy ponton túl már a második csoportba, vagyis a 18-ba kerülésért is szoríthattunk.

Regina végül a 19. helyet szerezte meg, így bár az első csoportban, de lefuthatja a kűrjét szombaton, ami ebben a mezőnyben, élete első világbajnokságán hatalmas fegyvertény. Versenyzőnk minden ugrását hibátlanul kivitelezte – egyedül a tripla rittbergerre kapott egy elhanyagolható, 0,07 pontos levonást –, és forgásait is a legmagasabb, 4-es szinten mutatta be. De aminek a legjobban örült, hiszen a vb előtt egyik fő céljaként fogalmazta meg, az az, hogy végre a lépéssorát is magasabb, az eddigi 2-es helyett 3-as szintűre értékelték.

„Azon kifejezetten sokat dolgoztunk a magyar bajnokság óta, nagyon jó érzés látni, hogy a munkánk kifizetődött – nyilatkozott boldogan a program után Regina, aki amellett, hogy megjavította eddigi legjobb pontszámát, a technikai értékekben most először 30 pont fölé került. – Igaz, hogy az ifjúsági olimpián már megtapasztalhattam, milyen egy nagy versenyen szerepelni, mégis rettentően izgultam. De igyekeztem mindent kizárni, csak magamra fókuszálva a lehető legjobbat nyújtani, és ez össze is jött. A kűrben is ez a cél, illetve mindenképp szeretném jól bemutatni a tripla rittberger-tripla salchow kombinációt, ami Lausanne-ban nem sikerült, és az ob-n sem volt tökéletes. Ha meg tudom tartani a pozíciómat, már elégedett leszek, de kicsik a pontkülönbségek, így egy jó programmal két-három lányt is megelőzhetek még.”

A junior-világbajnokság zárónapján Schermann Regina negyedikként, magyar idő szerint 15:13-kor lép jégre.

Rövidprogram-eredmény

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Fotó: Raniero Corbelletti / Risport Skates

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X