moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. november 18.

Újra meghódították Grazot

 

A Carolina Moscheni, Lukács Ádám jégtáncpáros megvédte címét a grazi junior Ice Challenge Kupán. Ahogy tavaly, úgy az idén sem férhetett kétség ahhoz, hogy ők a legjobbak a mezőnyben. Ráadásul a kűrjükre korábban még sohasem kaptak ilyen magas pontszámot.

Napra pontosan egy hónapja írtunk a Carolina Moscheni, Lukács Ádám jégtánckettős junior Grand Prix sikeréről: Zágrábban a harmadik helyen végzett. A páros férfitagja már akkor említette, hogy legközelebb a grazi junior Ice Challenge Kupán szerepelnek, s miután tavaly megnyerték a viadalt, ebben az esztendőben is ez a céljuk.

Carolina Moscheni és Lukács Ádám a rövidprogramon. Forrás eventphotography.eu

A rövidprogram alatt…

– A nagyobb versenyek után, amilyen a zágrábi GP is volt, mindig jön egy kis “lejtő” a teljesítményben, amely aztán újra fel kell építeni magunkat. Az elmúlt hetekben nagyon sokat edzettünk és több mindenen változtattunk a programunkban – mondta honlapunknak Lukács Ádám, a MOL Új Európa Alapítvány támogatottja.

A mezőny erősebb volt, mint tavaly: a magyar, olasz duó az orosz Jeva Kacsaturian Andrej Bagin kettőssel még sosem versenyzett, a többieket azonban már korábban legyőzte. Ezért nem volt meglepetés, hogy a rövidprogram előtt az élen álltak, még úgy sem, hogy az 51.17 pont valamivel kevesebb volt, mint amit a zágrábi Grand Prix-n kaptak.

– A rövidprogramon a legutolsó viadal óta sok apró dolgot változtattunk, ezek még nem tökéletesek, ezért itt-ott becsúsztak kisebb hibák. A kűr viszont úgy sikerült, ahogy reméltük, és szerencsére ez a pontszámban is megmutatkozott: a 84.10 az eddigi legjobb eredményünk.

Az összesítésben elért 135.27 ponttal toronymagasan nyerték meg a versenyt, a második helyezett olaszok 121.56, míg a harmadik oroszok 112.22 pontot szereztek. A magyar jégtáncpáros tehát megvédte címét, ráadásul majdnem tizenhárom ponttal kaptak többet a programjukra idén, mint tavaly.

Ünneplésre Grazban nem maradt idejük, Ádám a verseny után rögtön hazautazott Budapestre, hogy a családjával tölthessen néhány napot. Éppen beszélgetésünk után repült vissza Milánóba, hogy Carryvel és edzőjükkel, Barbara Fusar Polival tovább folytassák a munkát.

Forrás /kép és szöveg/: www.utanpotlassport.hu; Pusztai Viola

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X