moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. november 9.

XI. Mikulás Kupa: 4 földrész 40 országa vesz részt

Lezárultak a nevezések a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség által szervezett és ingyenesen megtekinthető Mikulás Kupájára. Négy földrész negyven országának közel ötszáz műkorcsolyázója és jégtáncosa lép jégre, akik közül közel százan hazai színekben versenyeznek majd. A Magyarország számára első olimpiai kvótát szerző Tóth Ivett a szezonban először mutatja meg a februári Téli Olimpiára készült számait.

Engi Klára Pontozásos Sportigazgató tájékoztatása szerint „A hét elején a kisebbek, a hét vége felé a felnőtt műkorcsolyázók, a hétvégén pedig a jégtáncosok veszik birtokba a Tüskecsarnokot. A teljes magyar válogatott, az utánpótlás Heraklésztól a felnőtt, sőt olimpiai keretig bezárólag indulni fog. Válogató verseny egyúttal a férfiaknál az Európa-bajnokságra.”

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) immár tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) eseménynaptárában évek óta nagy sikerrel szereplő, világszinten is óriási népszerűségnek örvendő Mikulás Kupát. A korcsolyasportban „Bébi Vébéként” is emlegetett versenyen két pontozásos korcsolya sportág, a műkorcsolya és jégtánc hat korosztály kategóriája mérettetheti meg magát.

A 6-10 éveseknek első nemzetközi versenyélmény, a 11-14 éveseknek felkészülési és színvonalbeli összemérési lehetőség a nemzetközi mezőnnyel, a 14-19 éveseknek pedig junior VB technikai pontszerzés, a felnőtt versenyzőknek világranglista pontszerző is a Mikulás Kupa.

Az egyhetes rendezvény során kísérő programokkal várjuk az érdeklődőket, egyben megemlékezünk a hazai Jégrevü 60 éves évfordulójáról is.

Folyamatosan frissülő információ:
https://www.facebook.com/MagyarOrszagosKorcsolyazoSzovetseg/
https://www.facebook.com/SantaClausCupskating/

Sajtókapcsolat:

Holub Kati

(+36 20 922 6431)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X