moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. február 11.

Vissza- és előrelépések

A rövidpályás gyorskorcsolyázók dordrechti világbajnokságának mezőnye már a rajt előtt folyamatosan változik – a magyar csapat tagjait a válogatott edzői stábja hétfőn hirdeti ki.

Március 5. és 7. között Dordrecht ad otthont a rövidpályás gyorskorcsolyázók világbajnokságának – a mieink részvételével.

Utóbbi persze akár magától értetődő tény is lehetne, hiszen az elmúlt években nem volt arra példa, hogy magyarok nélkül rendezték volna meg az év fő versenyét, ám a koronavírus-járvány sok mindent felülírt, és több olyan helyzetet hozott, amelyet korábban nem.

Idén például azt, hogy Dél-Korea, Kína és Japán hivatalosan is jelezte távolmaradását.

„Hogy mi ott leszünk a világbajnokságon, egy percig nem volt kérdés – jelentette ki Bánhidi Ákos, a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere. – A visszalépéseknek köszönhetően a női váltónk is indulhat Dordrechtben, arra pedig várjuk a választ az illetékesektől, hogy a férfiak egyéni versenyében az eredeti kettő helyett jégre léphet-e három korcsolyázónk. A hölgyeknél két magyar indulhat az egyéni küzdelmekben. Természetesen sajnáljuk, hogy az ázsiai short trackesek hiányoznak majd a világbajnokságról, de mi erről nem tehetünk. Mi ott leszünk a vb-n és természetesen nyerni akarunk.”

A mieink valóban komolyan veszik a világbajnokságot, s ez olyannyira igaz, hogy csütörtökön tesztverseny zajlott a Gyakorló Jégcsarnokban.

„A csapatba kerüléshez megméretések kellenek – folytatta Bánhidi Ákos. – A járvány előtt az országos bajnoksággal nyitottuk a szezont, majd jöttek a világkupaversenyek, ezek jó visszajelzések voltak. Természetesen az edzések alapján is lehet válogatni, ám ott vannak olyan körülmények, amelyek nem mindig azonosak, így a válogatás sem lehet igazságos. Egy futam már sokkal inkább az, hiszen ott van befutási sorrend. Ezúttal mindkettőt számításba vesszük, sőt, harmadik szeletként jön ehhez az edzői vélemény – így, ezek összegzése után alakul majd ki a világbajnoki csapatunk összetétele.”

A tesztverseny a hölgyeknél az egyéni számokra is válogatott, míg a férfiaknál a váltóhelyekért folyt a harc.

Az edzői team hétfőn hirdeti ki a dordrechti csapatot.

HUNSKATE Média / Kovács Erika Fotó: Gémesi Balázs

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X