moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. február 15.

Itt a vb-csapat!

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzői hétfőn kihirdették a március 5. és 7. közötti dordrechti világbajnokságra utazó csapatot.

Az elmúlt héten megrendezett tesztek eredményeit, az edzésen mutatott teljesítményeket vette figyelembe a csapat összeállításánál az edző stáb, no meg természetesen mindehhez hozzátették saját szakmai véleményüket, ennek mentén döntöttek úgy, hogy a március 5. és 7. közötti dordrechti világbajnokságra Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Burján Csaba és Varnyú Alex, valamint Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka és Somodi Maja utazhat.

A névsorból egyből kitűnik, hogy világkupagyőztesünk, vagyis Jászapáti Petra egyre inkább magára talál a koronavírus-fertőzés után – mint ismert, Petra éppen a januári gdanski Európa-bajnokság előtt dőlt ki a sorból.
„Fokozatosan halad előre Petra. Nincs még világbajnoki formában, viszont még van három hetünk, hogy annak közelébe kerüljön – mondta el Bánhidi Ákos, a short track válogatott edzője és menedzsere. – A több hetes leállás senkinek sem jön jól, Petrának sem tett jót, de ahogy már oly sokszor elmondtam a szezon során, speciális helyzetben vagyunk hónapok óta, hiszen rajtunk kívülálló körülmények is beleszólnak a felkészülésbe.”

A nehézségek ellenére a válogatott gőzerővel dolgozik – két hétig még a Gyakorló Jégcsarnokban, aztán már a világbajnokság helyszínén készül.

Az korábban már napvilágot látott, hogy a világbajnokságon nem indulnak a dél-koreai, a kínai és a japán short trackesek, és az is, hogy a visszalépéseknek köszönhetően a női váltónk jégre léphet a dordrechti vb-n. Annak kapcsán, hogy a férfimezőnyben az eredeti kettő helyett három egyéni versenyzőnk indulhat-e, még nem érkezett meg a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) hivatalos válasza – a női mezőnyben két magyar léphet jégre.

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Derencsényi István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X