moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. szeptember 28.

Virth Balázs: Miért lettem edző? Hogyan lettem világbajnokok edzője?

A korábbiakhoz hasonlóan a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem a gyorskorcsolya szakedző mesterképzésének 2022/23-as őszi szemeszterében nyílt előadást szervez. Az eseményen Virth Balázs, magyar úszóedző ad elő „Miért lettem edző? Hogyan lettem világbajnokok edzője?” címmel.

Virth Balázs mesteredző, hazánk egyik legjobb úszóedzője. A 44 esztendős, kaposvári születésű szakember 1998 és 2001 között minden idők legeredményesebb magyar úszóedzője, az úszópápa névre keresztelt Széchy Tamás mellett dolgozott, majd Széles Sándor tanítványa volt. Eredményei önmagukért beszélnek, hiszen több versenyzője ért el kiemelkedő nemzetközi sikereket, bajnoki és dobogós helyezéseket az ifjúsági Európa-bajnokságokon, ifjúsági világbajnokságokon, ifjúsági olimpián, felnőtt Európa-bajnokságon világbajnokságokon és a nyári ötkarikás játékokon. Részt vett az olimpiai bajnok Gyurta Dániel és Risztov Éva felkészítésében. Jelenleg többek közt az olimpiai bronzérmes, világbajnok és hétszeres Európa-bajnok, rövidpályás Európa-bajnok, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok Kapás Boglárka (2016), és az olimpiai, háromszoros világ-, hatszoros Európa- és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, 200 méteres pillangóúszásban világcsúcstartó Milák Kristóf (2021) mestere.

Időpont: 2022. október 5., szerda 15:30

Helyszín: Lion’s Garden Hotel – konferenciaterem (1146 Budapest, Cházár András u. 4.)

Moderátor: Orendi Mihály

Az előadáson való részvétel ingyenes, de a konferenciaterem korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi igényeteket legkésőbb október 4-én, kedden 12 óráig jelezzétek a bertalan.blasko@hunskate.hu e-mail címen. A határidőn túl beérkező kérelmeket nem tudunk elfogadni.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X