moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. szeptember 11.

Véget ért az V. OKÉ

Két év kihagyás után, immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség az Országos Korcsolyázó Értekezletet, melyen a tagszervezetek delegáltjai és a MOKSZ munkatársai mellett a MOB és a MET képviselői is részt vettek.

Szeptember 9-én és 10-én a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia adott otthont az V. Országos Korcsolyázó Értekezletnek. A kétnapos konferencián előadások, ágazati szekcióülések, játékos kvíz és NEKA-bejárás várta az egybegyűlteket, többek közt a tagszervezetek képviselőit. Tartalmas, és érdekes előadásokat hallhattak a megjelentek a múltról, a jelenről és a jövőről.

A rendezvényt Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke nyitotta meg, aki a résztvevők köszöntését követően a MOKSZ jövőjéről beszélt. A szövetség első embere miután röviden összegezte a hátunk mögött hagyott négy esztendőt, szót ejtett a jelen nehézségeiről, az új szervezeti felépítésről, a Nemzeti Korcsolyázó Központról, és az előttünk álló új olimpiai ciklusról is. Az elnöki felvezetés után Dr. Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, majd Csabai Edvin, a Magyar Edzők Társaságának sportigazgatója tartott előadást. A délelőtti programot egy Kahoot játék és ebéd zárta.

Ebéd után a résztvevők megismerkedhettek a Nemzeti Kézilabda Akadémiával, majd a délutáni etapot Váradi Orsolya, a MOKSZ ügyvezető igazgatója nyitotta meg: szó volt a jelenről és az aktualitásokról. Ezt követően a sportszakmáé volt a főszerep: Bánhidi Ákos, Lee Chulwon, Telegdi Attila, Dr. Vardanjan Gurgen és Dr. Kovács Péter adott elő. A vacsora után az ágazati workshopok következtek, és hajnalig tartó kötetlen beszélgetések.

A második nap a rigai Junior Grand Prix-n tartózkodó Bálint Csabának távolból megtartott, „Bíróbizottság és Bírói Mentor Program” című előadásával vette kezdetét. Ezután Grajzel Fanni következett, aki a gyermekvédelemről prezentált, tőle pedig Borsodi Eszter vette át a stafétát, aki a tagszervezeti nyilvántartásról adott elő. A kétnapos szakmai értekezletet a MOKSZ új sajtófőnöke, Oláh Andrea zárta.

Köszönjük mindenkinek a részvételt!

GALÉRIA

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X