moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. május 4.

Új ágazati igazgatók a jeges sportágak élén

Szerdán este szezonértékelő ülést tartott a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöksége, amely pénzügyi beszámolóról, költségvetésről, szakmai programokról és személyi kérdésekről döntött.

A MOKSZ elnöksége elfogadta a 2022. évi pénzügyi beszámolót és a 2023. évi költségvetés-tervezetet, melyről a májusi közgyűlés dönt majd. Megállapította, hogy a szövetség gazdálkodása kiegyensúlyozott és stabil. A MOKSZ ezúton is szeretné köszönetét kifejezni Magyarország Kormányának a támogatásért.

A korcsolyázók számára a világbajnokságokkal véget ért az új, 2022-2026-os olimpiai ciklus első, 2022/23-as versenyidénye. A MOKSZ elnöksége szerdán este megtartotta a szezonértékelő ülését. Megállapította, hogy mind a műkorcsolya, mind a gyorskorcsolya ágazatban biztató eredményeket értünk el a szezon jól ismert nehézségei ellenére (a Liu-testvérek távozása, a jégpályák átmeneti bezárása, a felkészülési és versenyeztetési költségek jelentős emelkedése). Az elnökség meghatározta a következő időszak legfontosabb feladatait, célként pedig a következő, milánói téli olimpiai játékokon való minél eredményesebb szereplést tűzte ki.

Ez év januárjában a gyorskorcsolya ágazat vezetője, Telegdi Attila kezdeményezte távozását az igazgatói pozíciójából. Az elnökség az ágazat vezetésével Bánhidi Ákost, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott eddigi szakmai vezetőjét bízta meg. Az elnökségi ülést követően a MOKSZ közös megegyezéssel megszüntette Dr. Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati sportigazgató megbízatását. A műkorcsolya ágazat új vezetőjének személyéről az elnökség a közeljövőben dönt.

Dr. Vardanjan Gurgennek és Telegdi Attilának köszönjük a munkájukat és az eredményeiket, további karrierjükhöz sok sikert kívánunk!

HUNSKATE Média

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X