moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. december 6.

Történelmi érem az első junior short track Világkupa-sorozatban

December 2. és 3. között ismét Leeuwardenben rendezték a junior rövidpályás gyorskorcsolyázók első Világkupa-sorozatának második fordulóját.

A két forduló legjobb magyar eredménye Szigeti Dóra nevéhez fűződik, aki másodikként ért célba az 500 méteres futam A-döntőjében. A juniorválogatott vezetőedzője, Lakatos Tamás történelmi sikerként emlékezett meg az ezüstéremről. 

„A második Világkupán szerettünk volna javítani, amit, ha az eredményesség összképét nézem, sikerült is elérnünk, hiszen egy ezüstérem már nagyon nagy előrelépésnek számít és nagyon örülök, hogy az első két Világkupán érmet tudtunk szerezni. Ezúton is gratulálunk Szigeti Dórinak az 500 méteren megnyert ezüstéremhez, nagyon szép eredmény” – kezdte büszkén értékelését Lakatos Tamás, a juniorválogatott vezetőedzője.

Úgy gondolom, hogy a második hétvége sokkal jobb is lehetett volna, de sajnos borzasztó pechesen versenyeztünk. Apró pici hibáink voltak, melyek miatt a váltóink nem tudtak eredményesek lenni, a mix-váltó és a férfiváltó is vezető pozícióban bakizott. Ezeket a hibákat ki kell javítanunk és ezután mehetünk csak előre. Nagyon nagy potenciál van ebben a junior csapatban, ám taktikailag és mentálisan még fejlődnünk kell. Véleményem szerint az utolsó Világkupa-fordulóban hogyha jól sikerül a felkészülésünk, valamint taktikailag és mentálisan is oda tudjuk tenni magunkat, akkor több érem is várható. Ez kell, hogy a célunk legyen, nekem is és a versenyzőknek is! A csapat egyik fele most pihen, a másik fele pedig készül a hétvégi Mikulás Kupára, amely a jövő évi Ifjúsági Téli Olimpia válogatóversenye is egyben. Dóri az ezüstéremmel már kvalifikálta magát, míg a fiúknál Major Dominik részvétele biztos, de egy lány és egy fiú hely még kiadó. Várom a versenyt és remélem, hogy ott is szépen fognak szerepelni a versenyzőink” – fogalmazott Lakatos Tamás. 

EREDMÉNYEK

ISU Junior Short Track Világkupa #2

Hollandia – Leeuwarden, 2024. december 2-3.

Női 1500m

Schönborn Melinda 5., Végi Diána Laura 10.

Női 1000m

Schönborn Melinda 8., Szigeti Dóra 10., Dobrán Flóra 26.

Női 500m (1)

Szigeti Dóra 2., Nógrádi Panka 6., Dobrán Flóra 21.

Női 500m (2)

Nógrádi Panka 8., Végi Diána Laura 12.

Női váltó

Team Hungary 4.

Férfi 1500m

Csizmadia Márk 9., Granasztói Ádám 12., Gerecse Ádám József 21.

Férfi 1000m

Granasztói Ádám 10., Csizmadia Márk 12., Major Dominik 21.

Férfi 500m (1)

Major Dominik 4., Wu Jia Wei Dávid 14.

Férfi 500m (2)

Gerecse Ádám József 13., Wu Jia Wei Dávid 20.

Férfiváltó

Team Hungary 8.

Mix-váltó

Team Hungary 6.

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X