moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. január 10.

Tanulmányi ösztöndíj a Testnevelési Egyetem hallgatóinak

Nyáron kötött együttműködésük hatékonysága, sikeressége, a magyar korcsolyasport jövőjének biztosítása érdekében a MOKSZ elnöksége a tagszervezetek azon szakemberei, sportolói részére, akik a Testnevelési Egyetem (TE) képzését választják, tanulmányi szerződés keretében tanulmányi ösztöndíjat ajánl fel.  

A MOKSZ és a TE tavaly júliusban kötött megállapodást a műkorcsolya és gyorskorcsolya szakág edzőinek és szakedzőinek magas színvonalon történő egyetemi oktatása, képzése és továbbképzése, valamint az ehhez szükséges szellemi és anyagi feltételek megteremtése, ezáltal a magyar korcsolyasport töretlen fejlődéséhez elengedhetetlen szakemberszükséglet kielégítése érdekében. Az intézmények határozott célja, hogy a későbbiekben a Testnevelési Egyetem szervezeti egységeként létrejöjjön a Korcsolyázó Sportágak Tanszéke, továbbá, hogy mindkét szakágban MSc szakedzőképzés induljon.

„Szövetségünk kész szakmai életpályát biztosítani azon sportszakembereknek, akik elkötelezettek a magyar korcsolyasport jövője iránt, és tanulmányaik befejeztével szeretnék tudásukat itthon kamatoztatni, a magyar sportolók eredményes fejlődése és sikerei szolgálatába állítani – mondta Schulek Csaba, a MOKSZ ügyvezető igazgatója. – Éppen ezért elnökségünk döntése értelmében tanulmányi szerződés lehetőségét ajánlom fel tagszervezeteink azon szakemberei, sportolói számára, akik a Testnevelési Egyetemen tanulnak. Az egyetem képzése, illetve a tanulmányi ösztöndíj iránt érdeklődőknek készséggel adunk bővebb tájékoztatást a MOKSZ ügyvezetői igazgatói irodájában.”

HUNSKATE Média

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X