moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. május 16.

Short track: közös felkészülés a világ legjobbjaival

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott jelenleg Olaszországban készül a következő szezonra. A Koreai Nemzeti Sportegyetemmel való együttműködés égisze alatt a férfiválogatott tagjainak a tervek szerint hamarosan lehetősége nyílik Dél-Korea fővárosában, Szöulban edzőtáborozni a világ legjobbjaival.

,,Az elmúlt időszakban számos kulcsfontosságú korcsolyázónkat is elveszítettük, vannak, akik elhagyták az országot és vannak, akik szögre akasztották a szerelést és visszavonultak. Sok tehetséges fiatal korcsolyázónk van, de nem lesz egyszerű visszajutni a világ tetejére” – fogalmazott Lee Chulwon, a férfiválogatott edzője.

,,A legnagyobb akadálya a fiatalok gyors fejlődésének, hogy nem tudnak huzamosabb ideig a legjobbakkal, a legmagasabb szinten együtt készülni. Ez a probléma és akadály a megegyezéssel elhárult. Reményeim szerint a közös munka által még gyorsabban fognak fejlődni és ez eredményekben is meg fog mutatkozni, akár már a 2026-os milánói olimpián.

,,Bízom benne, hogy az együttműködés eredményeképpen az egyetem már az idei, nyári edzőtáborra vonatkozó kérelmünket is pozitívan fogja elbírálni. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és Bánhidi Ákos egyaránt teljes mellszélességgel támogatja a kooperációt” – zárta gondolatait Lee Chulwon.

HUNSKATE Média

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X