moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. május 2.

Orendi Mihály, a MOB alelnöke


A képen balról: Imre Géza, dr.Kovács Antal, Kovács István (FB tag), Vári István, Schmitt Pál, Gyulai Miklós, Kulcsár Krisztián (elnök), Pálinger Katalin, dr. Magyar Zoltán, dr. Kamuti Jenő, dr. Deutsch Tamás (alelnök), Orendi Mihály (alelnök), Dávid Imre (FB elnök), Schmidt Gábor, Markovits László (a képről hiányzik dr. Aján Tamás, Gyurta Dániel)

Május 2-án a Hotel Héliában tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság.
A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetsége több poszton is kandidált az elnökségbe.
Első napirendi pontként a MOB tagságának összetételét szavazta meg a tagság.
Orendi Mihályt, aki a MOB közgyűlésébe az előző ciklusban a Debreceni Sportközpont KKN révén az utolsó 3 Nyári és Téli Olimpiai Játékok legeredményesebb sportegyesület jelöltjei között volt visszahívásra került, s a MOKSZ jelöltjeként került be a közgyűlésbe dr. Bathó Ferenc, Regőczy Krisztina és Sallak György mellé.

Az elnökválasztással kezdődött az új tisztségviselők megválasztása. Az elnöki poszt a második körben dőlt el, Kulcsár Krisztán 108, míg Borkai Zsolt – aki 2010-től irányította a szervezetet 51 voksot gyűjtött be, azaz a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatója lett a MOB új elnöke.

Ezután döntött a közgyűlés az alelnök kérdéséről. Itt a négy jelöltből alelnöknek Orendi Mihályt (114 szavazat) és dr. Deutsch Tamást (102) választották meg. Dr. Gémesi György 65 voksot kapott, dr. Magyar Zoltán pedig az elnökválasztás után visszalépett az alelnökségtől.
Így a MOB következő négyéves ciklusában a MOKSZ ügyvezető igazgatója lesz az egyik alelnök, s várhatóan a téli sportágakért lesz a felelős alelnök.

Megválasztásához ezúton is gratulálunk, és eredményes munkát kívánunk.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X