moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. augusztus 14.

Nyugodt felkészülés

2014_Sochi_logoAlig 200 nap múlva megkezdődik Szocsiban a XXII. Téli Olimpia. A magyar korcsolyázók már gőzerővel készülnek a nagy megmérettetésre, van, aki a kvalifikációért és van, aki a minél jobb helyezésért dolgozik keményen.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség minden szükséges támogatást megad a versenyzőinek, így mind a négy olimpiai szakág, valamint szinkronkorcsolyázóink nyugodt felkészülése biztosítva van. A megbízható háttér megteremtéséhez nagyban hozzájárult a napokban aláírt kormányzati megállapodás is.

A műkorcsolya- és jégtánc versenyzőknek a 2013/14-es évad első világversenye a budapesti Európa-bajnokság lesz januárban. Versenyzőink célja a hazai közönség előtt történő minél jobb szereplés, ezért különös jelentősége van a kiszámítható anyagi és szakmai háttérnek. Korcsolya sportágaink 2013-14-es versenyszezonjának programjában nemcsak az Európa-bajnokság és a világbajnokság, hanem a reményeink szerint magyar versenyzőket is felvonultató Téli Olimpiai Játékok is szerepelnek.

Utánpótláskorú műkorcsolyázóink és jégtáncosaink pedig a szófiai junior VB-re készülnek..

A korábbi eredmények alapján olimpiai pontot, pontokat a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól várhatunk. Az idei szezon számukra szeptember végén kezdődik Shanghai-ban a Világkupa sorozat első állomásával. Felkészülésük az eredeti tervek szerint halad. Pár napja fejezték be a magaslati edzőtábort, ahol napi két, fokozott intenzitású, edzés szerepelt a programban.

Hosszúpályán az olimpiai kvalifikáció megszerzéséért küzdenek mind női, mind férfi sportolóink.

Az előbbiekből is látszik, hogy a Korcsolyázó Szövetség sűrű szezon elé néz. A versenysport mellett azonban idén a szövetségnek komoly feladatai vannak a sportág fejlesztési koncepció megvalósításában is. A Kormány, a MOB és a MOKSZ között létrejött, 2020-ig tervezett, projekt alapú támogatás legfontosabb eleme a budapesti és vidéki utánpótlás bázis szélesítése. Ehhez a műhelyek, az egyesületek minden lehetséges segítséget megkapnak. A MOKSZ többek között egy akadémiai rendszer elindítását tervezi. Ennek előfeltételeként az edzők folyamatos, minőségi képzése is jelentős hangsúlyt kap majd.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X