moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. március 13.

Nyílt levél Majtényi Lászlóhoz

Nyilvános bocsánatkérésre szólítjuk fel a MOKSZ Elnöksége nevében Majtényi Lászlót, az Eötvös Károly Intézet elnökét, az ellenzék korábbi köztársaságielnök-jelöltjét, s egyúttal megköszönjük honfitársainknak a szurkolást, a támogatást, a sok-sok szeretetet, melyet nap mint nap kapnak olimpikonjaink.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Elnöksége ezúton köszöni minden nemzettársunknak a szurkolást, a támogatást és a sok-sok szeretetet, melyet a történelmi tettet véghezvivő, Magyarországnak az első téli olimpiai aranyat megnyerő férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjai – Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang – kaptak az olimpiai versenyek alatt, s azóta is nap mint nap. Nevükben is köszönjük a hozzánk határon innen és határon túlról folyamatosan beérkező gratulációkat. Az egész korcsolyasport nevében köszönjük a magyar adófizetők és a Kormány támogatását, melynek köszönhetően 2011 óta mára már megtízszereződött a korcsolyasportra adott akkori évi 70 millió forintos állami támogatás.

Határtalan örömünkbe azonban egy kis üröm is került.

Miközben egy egész ország szeretetét érezzük és élvezzük, Majtényi László, az Eötvös Károly Intézet elnöke, az ellenzék korábbi köztársaságielnök-jelöltje Facebook oldalára a következő sértést helyezte ki: „Két migráns olimpiai aranyat nyert Magyarországnak. Köszönjük.”

Számunkra mindegy, hogy Majtényi László, az Eötvös Károly Intézet elnöke, az ellenzék korábbi köztársasági elnök-jelöltje mindezt tudatlanságból, irigységből vagy erős felindulásból követte el, tettére nincs magyarázat. Az egész ország tisztában van vele, hogy az olimpikon rövidpályás gyorskorcsolya váltónknak négy tagja van, nem pedig kettő, továbbá mind a négy tagja Magyarországon, magyar anyától született, magyar az anyanyelve, hazánkban nőtt fel, s magyarnak vallja magát – csak Majtényi László, az Eötvös Károly Intézet elnöke, az ellenzék korábbi köztársaságielnök-jelöltje nincs ezekkel a tényekkel tisztában és sértette meg ezeket a kiváló sportolókat.

Minderre tekintettel ezúton felszólítjuk Majtényi Lászlót, az Eötvös Károly Intézet elnökét, az ellenzék korábbi köztársaságielnök-jelöltjét, hogy kérjen nyilvánosan bocsánatot az olimpikon rövidpályás gyorskorcsolya váltónk mind a négy tagjától, s a jövőben adja meg ezeknek a sportembereknek azt a tiszteletet, mely megilleti őket.

MOKSZ Elnöksége

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X