moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. május 12.

MOKSZ: „Tagszervezet- és versenyzőbarát szövetség”

Kultikus, a hazai sportlétesítmények között fogalommá nemesült helyen, a Tatai Olimpiai Központban tartotta harmadik Országos Korcsolyázó Értekezletét a MOKSZ. A 116 résztvevő között 37 tagszervezet 67 fővel képviselte magát. A legutóbbi OKÉ óta négy új szervezet csatlakozott a szövetségi kötelékéhez: a BudaSkate Sportegyesület, a miskolci Jegesmedve SE, a szombathelyi Korcsolyázó Diáksport Egyesület és a Viadukt Sportegyesület.


Az elnöki köszöntő után Bordás Péter bemutatta a Nemzeti Korcsolyázó Központ aktualitásait, bízva abban és a jelenlévőket is biztosítva arról, hogy a világ egyik legkeresettebb multifunkcionális sportközpontja lesz. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség szervezeti és szerkezeti felépítését Orendi Mihály szemléltette. A Gyorsasági Ágazat vezetése – Bajnokainkhoz méltón – váltóban, ifj. Telegdi Attila, Szabó Krisztián, Szöllősi Szabolcs egymást követve prezentálta az Irány Peking 2022! négyéves és a legfontosabb rövidtávú feladatokra fókuszáló, következő szezonra vonatkozó terveit.

Száraz és jeges összetartások, edzések, edzőtáborok és versenyek sorjáztak a szakmai – továbbképzések, elemzések, brainstorming, megfigyelés, mentális felkészítés, táplálkozási tanácsok, magasabb színvonalú versenyek – és a folyamatos kontrollt szolgáló technikai fejlesztések felvonultatása mellett. Új célkitűzés a ST és a gyorskorcsolya között az átjárhatóság biztosítás.A Pontozásos Ágazat stratégiáját új versenysport és felkészülési rendszer jövőképével, s hozzá akadémiai álommal, Vardanjan Gurgen és Gór-Sebestyén Júlia osztotta meg a jelenlévőkkel. A tervek között szerepel korábbiaknál is szorosabb együttműködés vidéki egyesületekkel, s kapcsolatfelvétel a szezonális jégpályákkal a közönségkorcsolyázás edzői támogatásáért.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X