moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. május 13.

III. OKÉ 2. nap: „Férfiemberként kidőlünk mellőle, olyan a teherbírása”

A III. Országos Korcsolyázó Értekezlet második napjának első előadásában Keczeli Danica ismeretette a „tehetséggyanús gyerekek megtalálását”, s ezzel az utánpótlásbázis kiszélesítését szolgáló, aktualizált Sport XXI Programot. A kritériumoknak megfelelő tagszervezetek pályázati támogatásban részesülnek.

Bánhidi Ákos az első téli olimpiai aranyérem kulisszatitkairól beszélt, s egyenként bemutatta a szakmai stábot. „Kolléganőm, Zhang Jing Lina olyan mennyiségi csomagokat hozott be, amelyekről magam sem gondoltam, hogy ember végre tudja hajtani. Elképesztő mennyiségekkel dolgozik. Férfiemberként kidőlünk mellőle, olyan a teherbírása. Senkihez nem fogható rálátása van a technikai problémák javítására” – fogalmazott, miközben csokorba szedte az elmúlt évek sporttörténeti teljesítményeit.

Az olimpiai beszámolók sorában bíráink, dr. Balczóné dr. Nagy Katalin, Vikárné Homolya Zsuzsanna és dr. Kövér Balázs vették át a stafétát, s vallottak arról, milyen érzés számukra a magyar versenyzők futását figyelni.

A szakmai tanácskozás soron következő prezentációjának fókuszában is a bírók tevékenysége állt. A Bíró Bizottság tevékenységét és a Bírói Mentor Programot Bálint Csaba és Hernádi János mutatta be. „A versenyek általában három napja alatt több száz döntést hoznak. Olyan felkészült bírói karra van szükség, amely képes ezt mozgásban tartani. Az év 52 hetének felét távol töltve a családtól, munkahelytől.” Arról is szóltak, hogy a jövő hónapban tartandó ISU Konferenciára Magyarország javaslatokkal készül.

Engi Klára, a MOKSZ nemzetközi igazgatója új feladatait osztotta meg a jelenlévőkkel. „2019-ben Budapest Európa Sportfővárosa lesz, ami minden eddiginél komolyabb kihívásokat és lehetőségeket tartogat.”

A hazai korcsolyaversenyek szervezésének tapasztalatairól Váradi Orsolya számokkal szemléltetve beszélt. „19 eseményünk volt, 43 nemzetet láttunk vendégül, 55 napot töltöttünk versenyekkel. A Mikulás Kupán 443 résztvevő korcsolyázott. S mi rendeztük az első olimpiai kvalifikációs világkupát. El kell jutnunk oda, hogy összetettebben gondolkodjunk sportágainkról – állapította meg.

A 2017-2018. évi szezon eredményességét Orendi Mihály értékelte.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X