moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. június 25.

MOB Fair Play díjat kapott műkorcsolyázónk

Vlasenko Aleksandr a Magyar Olimpiai Bizottság 2023-as fair play díjazottjai között!

Az FTC 19 éves műkorcsolyázója Vlasenko Aleksandr sportszerű cselekedetet vitt véghez és ezért Fair Play-cselekedet kategóriában jutalmazták.

A díjat dr. Kamuti Jenő, a magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke,  a Nemzet Sportolója, nemzetközi fair play-díjas egykori tőrvívó és Deregán Gábor a MOB Fair Play Bizottság főtitkára adta át.

2023. szeptember 20-23. között zajlott Budapesten az ISU Junior Világkupa sorozat ötödik versenye. Melyen az észt férfi műkorcsolyázó Jegor Martsenko csomagja elkeveredett a reptéren – benne a korcsolyacipővel – és ő maga is többszöri átszállással, hosszú út után érkezett meg Magyarországra.

A korcsolyázók cipőjét speciálisan lábra készítik, illetve a pengék megvásárlása is egyedi módon történik. Sokszor hosszú heteket kell várni, hogy a megrendelést követően megérkezzenek, majd utána a a maximális teljesítmény érdekében az új cipőket be kell törni a pengéket be kell korcsolyázni.

Az észt versenyző korcsolyája a verseny napjáig sem érkezett meg, de mindenképpen szeretett volna versenyezni, így a hír hallatán Aleksandr, aki szintén versenyzett a Világkupán azonnal felajánlotta Jegornak saját korcsolyáját és pengéjét. 

A kűr programot követően Jegor az úgynevezett „Kiss and Cry-ban”, ahol a versenyzők a pontokat várják a korcsolyát levette, és a kamerának mutatva köszönte meg Aleksandr önzetlen segítségét!

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X