moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. december 1.

Mikulás Kupáktól a világkupákig – Nagyüzem a korcsolyasportban

rtg_5724
Talán sohasem olyan időszerű a jószolgálat, mint Advent idején. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség együttműködést kezdeményezett a MikulásGyárral, hogy az ingyenesen megtekinthető Mikulás Kupái nézőközönsége által felajánlott játékok a legmegfelelőbb helyre kerülhessenek. A jótékonysághoz csatlakozott az Életműdíjas Almássy Zsuzsi és Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, valami Heidum Bernedett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea és a Liu testvérpár rövidpályás gyorskorcsolyázók.
rtg_5749
Az ünnepi bejelentés fényét emelte az éppen 80 esztendős Dr. Bartháné Jurek Eszter „Tucsi néni” és az éppen 87 esztendejét töltő Vida Gábor születésnapi köszöntése.

A szezonnyitó sajtótájékoztatón a résztvevők ismertették a másnapi ST Mikulás Kupa és a 2016. december 6-11. között rendezendő 10. Műkorcsolya és Jégtánc Mikulás Kupa részleteit.

A MTK-val közös szervezésű short track eseményről elhangzott, hogy 8 nemzet közel 200 sportolója mérkőzik meg egymással.

A 10. Műkorcsolya és Jégtánc Mikulás Kupa nevezése minden eddigi várakozást felülmúlt. Öt földrészről 39 nemzet közel 500 korcsolyázója jelezte részvételi szándékát a hat napon át tartó eseménysorozatra, amelynek a Tüskecsarnok ad otthont.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X