moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. január 14.

Itt az Eb-csapat!

A kétnapos tesztverseny után a short track olimpiai keret edzői kijelölték a január 22. és 24. közötti gdanski Európa-bajnokságra utazó csapatot.

Majdnem egy év telt el azóta, hogy rövidpályás gyorskorcsolyázóink téthelyzetben léptek jégre – a koronavírus-járvány mindenki életét átírta, a short trackesek is megváltozott helyzetben készülhettek. Sokáig annak tudatában, hogy nem tudtak semmit, merthogy a versenyeket a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) egyre-másra törölte.

A január 22. és 24. közötti gdanski kontinensviadal viszont „megmenekült”, a magyar válogatott vasárnap utazik el Lengyelországba, ahol úgynevezett buborékban rendezik meg majd az Eb-t.

A Gyakorló Jégcsarnokban szerdán és csütörtökön tesztelték a versenyzőket az edzők – a jégen, és az elért eredmény alapján döntöttek a csapat összetételéről.

„A férfiaknál voltak védett helyek, részint a korábbi eredmények, részint az elmúlt hónapokban mutatott forma miatt, mégis náluk hozott izgalmakat a kétnapos teszt – mondta el Bánhidi Ákos, az olimpiai keret edzője és menedzsere. – Gdanskba Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Burján Csaba és Varnyú Alex utazhat.”

A hölgyeknél az izgalmat egy, a tesztversenyek előtt kiderült pozitív koronavírusteszt okozta: a fertőzést eddig szerencsésen elkerülő Jászapáti Petra tesztje lett pozitív, így világkupagyőztesünk sajnos csak otthonából követheti végig a kontinensviadalt.

„Petrát kifejezetten sajnálom, hiszen remek formában várta az Európa-bajnokságot – nyilatkozta Bánhidi Ákos. – Távollétében Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Bácskai Sára Luca, Somogyi Barbara és Somodi Maja bizonyíthat Gdanskban.”

A versenyzőkre és a stábtagokra pénteken még vár egy koronavírusteszt, hiszen a szabályok értelmében csak annak birtokában utazhatnak Gdanskba. A csapat vasárnap száll repülőre.

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Videó: Kovács Álmos 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X