moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. november 22.

HISZEK Benned Sport Program pályázat újra!

Kedves Tagszervezeteink!

Engedjétek meg, hogy felhívjuk figyelmeteket az EMMI támogatásával és a Sportszervezetek Országos Szövetségének közreműködésével ismét elindított HISZEK Benned Sport Programra!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága (továbbiakban: Államtitkárság) meghirdette a HISZEK Benned Sport Program II. alprogram II. ütemét (továbbiakban: Program). A Program céljaként az egészséges életmódra nevelést, a versenysportban és az ahhoz kapcsolódó utánpótlás-nevelésben és tehetséggondozásban rejlő lehetőségeket a társadalmi felzárkóztatás terén, valamint a szabadidősportot végző társadalmi rétegek szélesítésének jelentőségét az ország népegészségügyi mutatóinak fejlődése érdekében jelölte meg.

A Programon keresztül az ország bármely területén működő kis-és közepes sportegyesületek utánpótlás bázisának növelését kívánja támogatni az Államtitkárság a Sportegyesületek Országos Szövetségének (továbbiakban: SOSZ) közreműködésével. Olyan projektek nevezését várja a SOSZ, melyek a tehetség-kiválasztáshoz, tehetség-gondozáshoz kapcsolódó teendőkhöz társuló feladatok megvalósítását szolgálnák, például: sportági toborzó események szervezése, a megnövekedett taglétszám következtében szükséges sportszakemberi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kiadások, nevezési díjak ráfordításainak biztosítása.

A Program II. üteme kifejezetten a kis és közepes sportszervezetek, azok közül is a TAO és KSF (Kiemelt Sportágfejlesztési) támogatásban nem részesülő sportszervezetek támogatását célozza meg, ezért úgy gondolom, hogy az Önök tagszervezetei között is lehetnek akik a Program iránt érdeklődhetnek.

Az alprogram 150 000 000 Ft forrást biztosít a jelentkező sportszervezeteknek, valamint a Program támogatási időszaka: 2017. május 16. – 2018. március 15.

A Programkiírás részleteiről a http://sosz.hu/hiszek-benned/ weboldalon találhatnak bővebb információkat.

A Programra jelentkezés határideje 2017. november 30-án lezárul.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X