moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. szeptember 6.

Gyermekvédelem a jeges sportokban – Konferencia

Örömmel meghívjuk sportszakembereinket a Szövetségünk által megrendezésre kerülő Gyermekvédelem a jeges sportokban konferenciára, melyet a nemzetközi Erasmus+ SAYES együttműködés keretein belül tartunk.

A konferencia és a projekt célja, hogy a korcsolyázóközösség minden résztvevője (sportoló és szakember) biztonságos környezetben koncentrálhasson a maximális potenciáljuk elérésére, valamint a visszaélések és bántalmazások megelőzése, illetve a szükséges támogatás nyújtása az érintett feleknek, arra az esetre vonatkozóan, ha visszaélés történt.

Ezen célok eléréséhez a konferencia lehetőséget nyújt működőképes eszközrendszerek és eljárásrendek elsajátítására és kialakítására az alábbi tervezett előadások és kerekasztal beszélgetés mentén:

  • Határok felállítása, magatartási/érintési kódex
  • Jelek felismerése, jelzőrendszer (áldozatra és bántalmazóra, bántalmazásra vonatkozóan)
  • Segélyvonal működése (MÚSZ), más sportágak tapasztalatai
  • UNICEF HelpAPP működése és lehetőségei
  • ISU gyermekvédelmi e-learning modulok
  • A lyoni egyetem kutatásáról összefoglaló (kérdőív és interjúsorozat a SAYES projekt résztvevő nemzetivel)

Előadóink között köszöntjük többek között Danks Emese, gyermekvédelmi szakembert, az UNICEF és NANE munkatársait, Faludi Viktória sportpszichológust, valamint az Erasmus+ projekt partnereit az ISU, a holland szövetség (KNSB), a Claude Bernard Lyon 1 University képviseletében.

Az esemény részvétele ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A férőhelyek száma limitált, ezért a szervezők az eseményt megelőző napokban a konferencián résztvevők részére visszaigazolást küldenek a sikeres regisztrációról.

Az esemény időpontja: 2023. szeptember 19. 9:00-15:00 (érkezés és regisztráció 8:30-tól)

Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

 

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X