moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. július 23.

Előrelépések a bíróinknál

Nemrégiben hét bírónk is sikeres vizsgát tett, elméletben és gyakorlatban egyaránt, így az ISU megemelte a szakmai besorolásukat.

A nyár a téli sportágak felkészülési időszaka, s ez nem csak a versenyzőknél van így, hanem a bíróknál is. Sportágaink egyre fejlődnek, változnak, új szabályok jelennek meg, s a világszinten is kiemelkedő versenyzők futásait – legyen az akár a gyorskorcsolya, vagy műkorcsolya ágazatban versenyző sportolónk – csak szakértő, és ugyancsak világszinten is felkészült sportszakemberek ítélhetik meg. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség minden megtett és megtesz annak érdekében, hogy bíróit felkészítse, majd bizalmat szavazva Nekik felterjessze Őket a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) tanfolyamaira, vizsgáira, ahol – sikeres teljesítés esetén – a bírói besorolásuk szintet léphet. Az előző évek tudatos és folyamatos bírói felkészülésének, valamint a már sokat tapasztalt, gyakorlott bírókkal folytatott szakmai egyeztetések, beszélgetések, közös értékelések eredményeként értékelhető elsősorban, hogy a 2022-es nyár bírói szempontból igen eredményesen zárult, újonnan felterjesztett bíróink teljesítményét az ISU úgy ítélte meg, hogy az alábbi sportszakembereink szakmai besorolását megemelte az alábbiak szerint:

Gyorsasági ágazat:

  • Dénes Veronika – ISU Referee
  • Bánfiné Gonda Lujza – International Referee W
  • Knoch Márta – International Referee W
  • Vella Márton – International Starter W

Műkorcsolya ágazat:

  • Raabe Peter Imi – ISU Technical Specialist
  • Szíjgyártó Bianka – International Technical Specialist
  • Benő Gabriella – International DRO

Gratulálunk és köszönjük erőfeszítésüket a sikeres vizsgát tett, s szakmai szintet lépett bíróinknak, sportszakembereinknek.

„Büszkék vagyunk arra, hogy olyan versenybírókkal, sportszakemberekkel – s gondolok itt a már régóta az ISU bírói listáján lévő, az ott szintet lépő, a listára újonnan felkerülő, valamint a nemzeti besorolású bíróinkra, sportszakembereinkre is – vághatunk neki a 2022/23-as versenyszezonnak, akik idejüket, energiájukat nem kímélve készülnek fel a versenyszezonra, hogy tudásuk legjavát adva szolgálják sportágainkat a hazai és nemzetközi versenyeken, ISU Bajnokságokon” – mondta Bálint Csaba, a Bíró Bizottság elnöke.

„Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy hárman is feljebb tudtak lépni a bíróink között. Nagyon komoly felkészülés van a hátuk mögött, hiszen mind gyakorlatban, mind elméletben komoly feltételeknek meg kellett felelniük. Imi a legmagasabb szintre jutott, innen feljebb már nincs, a lányok pedig a jövőben még előrébb léphetnek majd a ranglétrán” – fogalmazott büszkén dr. Vardanjan Gurgen, műkorcsolya ágazati sportigazgató.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X