moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. április 8.

Az elismerésből sosem elég!

A budapesti szinkronkorcsolyázó világbajnokság kezdete előtt  Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke és Orendi Mihály a MOKSZ ügyvezető igazgatója nyújtottak át elismerést az elmúlt szezon jeges kiválóságainak, az Év sportolóinak. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség hagyományt kíván teremteni az elismerés évenkénti odaítélésével.

A 2015/16 szezonban az év férfi rövidpályás gyorskorcsolyázója  – Liu Shaolin Sándor, világbajnok, az év női rövidpályás gyorskorcsolyázója  – Jászapáti Petra, a lillehammeri ifjúsági olimpia kétszeres ezüstérmese, az év férfi gyorskorcsolyázója –  Nagy Konrád, Európa-bajnoki bronzérmes, egyetemi világbajnok, az év női műkorcsolyázója – Tóth Ivett, a debreceni junior világbajnokság 8. helyezettje.

A magyar korcsolyasportért végzett tevékenységéért elismerésben részesült Szántó András, a világbajnokságnak otthont adó SYMA Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója.

A versenyzők méltatása:

Tóth Ivett, az év női műkorcsolyázója
ivett

Tóth Ivett1998. december 20-án született Budapesten.
Korcsolyázni 2004-ben kezdett, Simon István keze alatt. 11 évesen minden idők legfiatalabb magyar műkorcsolyázójaként bekerült a válogatottba, miután a felmérőn bemutatta a dupla Axelt, a tripla Salchow-ot és a toeloop-ot.
A Sebestyén KSE versenyzője, edzője Gór-Sebestyén Júlia Európa-bajnok.
Kétszeres junior és háromszoros felnőtt magyar bajnok.
Idén a pozsonyi Európa-bajnokságon 11. helyen, a bostoni Világbajnokságon a 28. helyen végzett, a debreceni Junior Világbajnokságon pedig a 8. helyen zárt.

Az év férfi gyorskorcsolyázója Nagy Konrád
konrad6

Nagy Konrád 1992. március 26-án született Debrecenben. Rövid, majd nagypályás gyorskorcsolyázó.
Hatéves korában kezdett el korcsolyázni, 2006 óta a Debreceni Főnix SE tagjaként versenyez.
Három éve váltott a rövidpályáról a nagypályás gyorskorcsolyára.
Országos csúcstartó a legtöbb távon: 1000, 1500, 3000, 5000 és 10 000 m-en is.
2016-ban a minszki gyorskorcsolya Európa-bajnokságon 500 m-en bronzérmes lett, az Olaszországban rendezett egyetemi világbajnokságon pedig 1500 m-en aranyérmet szerzett, azaz egyetemi világbajnok.

Jászapáti Petra, az év női rövidpályás gyorskorcsolyázója
jaszapati

Jászapáti Petra 1998. december 31-én született. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzője.

A 2016-os lillehammeri Ifjúsági Téli Olimpia kétszeres ezüstérmese, a női rövid pályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyszámában és a nemzetközi vegyes váltó versenyszámban lett második helyezett. Emellett 1000 méteren 4.
Idén ő lett a MOB Nők a sportban díj junior kategóriájának nyertese.
2016-ban a drezdai Világkupán, 1000 méteren, harmadik helyen végzett, a váltó tagjaként pedig ezüstérmet szerzett 3000 méteren.

Az év férfi rövidpályás gyorskorcsolyázója LiuShaolin Sándor
(Távollétében testvére Shaoang vette át az elismerést)
liuLiuShaolin Sándor 1995. november 20-án született Budapesten. Világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.

Öccsével, Shaoanggal együtt kezdtek edzésekre járni.
2015-ben Moszkvában a világbajnokságon két ezüstérmet is nyert: 500 m-en, és 5000 m-es váltóban. A világkupán 500 és 1000 m-en is második helyezést ért el.
A 2016-os világbajnokság által az egész ország megismerte, hiszen 500 m-en világbajnoki aranyat szerzett, összesítettben pedig a harmadik helyen végzett. Ebben az évben az Európa-bajnokságon 5000 m-es váltóban csapatával második, egyéni összesítettben szintén a második helyet szerezte meg.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X