moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. április 11.

Április 24-re rendkívüli közgyűlést hív össze a MOB felügyelő bizottsága

Április 24-re rendkívüli, alapszabály-módosító közgyűlést hív össze a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felügyelő bizottsága – hangzott el Borkai Zsolt MOB-elnök és Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke közös hétfői sajtótájékoztatóján.

A lépésre azután kerül sor, hogy a múlt héten Kósa Lajos felhívására több sportszövetségi vezető is aláírta az erre vonatkozó javaslatot.

“Örömmel álltam a kezdeményezés élére, hiszen a sportági szövetségek az olimpiai mozgalom első számú partnerei. Köszönöm a kezdeményezést Kósa Lajosnak és a szövetségeknek, bízom abban, hogy olyan alapszabályunk lesz, amely méltóképpen tudja majd szolgálni a magyar olimpiai mozgalmat” – mondta Borkai Zsolt.

A MOB mostani alapszabályában az szerepel, hogy vezető tisztségviselőnek csak az ötkarikás sportági szövetségek jelöltjei választhatók, ez pedig több tagot kizár ebből a versenyből.

“A MOB működését és az elmúlt olimpiászra vonatkozó tevékenységét a bíróságon támadta meg Török Ferenc” – emlékeztetett az MOKSZ elnöke. “Bár az egész keresetet nem találták megalapozottnak, az alapszabály néhány pontját problémásnak tartották. Január elseje óta új sporttörvény van hatályban, így valamikor a MOB alapszabályának is módosulnia kell. Ezen kívül a szervezet közgyűlése rendszeresen határozatképtelen. Ezért is hívtam össze a szövetségi vezetőket, mert sokkal tisztább, ha a május 2-i tisztújító közgyűlés előtt összehívunk egy rendkívüli közgyűlést” – fejtette ki.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X