moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. április 6.

Szinkronkorcsolya: történelmet írtak az USA-ban!

Március utolsó hétvégéjén az Amerikai Egyesült Államokban, a New York állambeli Lake Placidben rendezték az ISU Szinkronkorcsolya Világbajnokságot, melyen a Team Passion együttese 195,12 ponttal (season best) 7. lett.

Nemzeti szinkronkorcsolya-csapatunknak a tavalyi vb-8️. helyhez képest sikerült egy pozíciót előrelépnie, sőt, Finnország mögött Magyarország lett a második legjobb európai nemzet. A 2022/2023-as szezon utolsó világversenyét Dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója értékelte.

Óriási öröm és büszkeség számunkra, hogy a nemzeti szinkronkorcsolya-csapatunk, a Team Passion együttese a 2023-as ISU Szinkronkorcsolya Világbajnokságon hetedik lett. Láttam őket az edzéseken és folyamatosan figyelemmel kísértem a szereplésüket a nemzetközi versenyeken, melyek alapján számítottam erre az eredményre, úgy éreztem, hogy minimum egy helyet előre tudnak lépni. Nagyon nehéz verseny volt, de sikerült nekik. Természetesen látni kell, hogy honnan indultak és hova tartanak. A Team Passion egyike azon kevés csapatoknak, akik hatalmas fejlődésen mentek keresztül, melyet a pontszámok is igazolnak: az előző évben 182,21 pontot szereztek, míg idén 195,12 pontot értek el, vagyis majdnem 13 ponttal jobban teljesítettek, ami óriási előrelépés. Bízom benne, hogy ez az eredmény motiválni fogja a fiatalabb szinkronkorcsolya-csapatokat és korcsolyázókat arra, hogy még inkább odategyék magukat az edzéseken, hogy jobb és jobb eredményeket érjenek el a versenyeken. Szívből gratulálok a Passion csapatának! Remélem, hogy jövőre minimum még egy pozíciót előre tudnak lépni, hiszen látom, hogy milyen tempóban, milyen rohamosan fejlődnek! – bizakodott Vardanjan Gurgen.

EREDMÉNYEK

ISU Szinkronkorcsolya Világbajnokság

Amerikai Egyesült Államok – Lake Placid, 2023. március 31 – április 1.

Team Passion – 195,12 pont – 7. helyezés

A világbajnokság eredményei ide kattintva érhetők el.

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X