moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. január 17.

SEAT Budapest Cup: szinkronkorcsolya „mini-világbajnokság” a sportág krémjével

Január 20. és 22. között a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum látja vendégül hazánk és a világ legjobb szinkronkorcsolyázóit. A jégen fantasztikus programok, a lelátón pedig igazi fesztiválhangulat vár mindenkit!

Öt esztendő után újra rangos nemzetközi és hazai szinkronkorcsolya-versenynek, a SEAT Budapest Cup Challenger Series-nek ad otthont a Vasas Jégcentrum, ezúttal a SEAT támogatásával. A háromnapos rendezvényen 7 kategóriában 13 ország 67 csapata lép jégre és kápráztatja el a közönséget látványos produkciójával. A verseny International és Interclub, magyar- és országos bajnokság égisze alatt felnőtt, gyermek és vegyes korosztályú csapatok is megmérettetnek, tovább emelve ezzel a verseny sokszínűségét.

Az idei SEAT Budapest Cup a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség, az ISU Challenger Series versenysorozatának egyik állomása lesz, melyen a felnőtt versenyzők értékes ranglistapontokat gyűjthetnek. Az eseményre – melyet elsősorban a látvány, a dinamika és a fantasztikus hangulat jellemez – többek közt a 2023-as senior és a junior világbajnokság legjobbjai neveztek. Hazánkba érkezik a világbajnok kanadai Team Les Supremes, a vb-2. Team Helsinki Rockettes, a vb-3. Team Unique (mindketten finnek), de láthatjuk a magyar nemzeti szinkronkorcsolya-válogatottat, a vb-7. Team Passion csapatát is. Junior korosztályban sokak mellett ugyancsak itt lesz a regnáló világbajnok, a finn Team Fintastic együttese.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy újfent Budapest ad otthont ennek a nagyon erős és magas színvonalú versenynek, melyet óriási érdeklődés övez, és amelyen a világ legjobb csapatai lépnek jégre senior és junior korosztályban egyaránt. Nem túlzás azt mondani, hogy egy „mini-világbajnokságot” rendezünk Európa szívében, amely óriási elismerés az ISU részéről, és még nagyobb megtiszteltetés, hogy néhány napra a sportág krémje is hazánkba látogat. A SEAT Budapest Cup a második ISU Challenger-állomás lesz, a sportágban ezek a Challenger-állomások kiemelt versenyeknek számítanak a világbajnokságra való pontszerzés szempontjából. Egy csapat kettő ilyen versenyen vehet részt egy szezonban, itt van lehetőség dupla pontokat gyűjteni a világbajnokságra, ami meghatározza azt, hogy a világbajnokságon hogyan sorsolhat és hányadikként mutathatja be a programját, ami egy pontozásos sportágban igen jelentős” – fogalmazott Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke.

„A SEAT immáron hatodik éve kitartó partnere és hűséges támogatója a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek és hazánk téli sikersportágainak, a korcsolyasportoknak. Nagyon büszkék vagyunk, hogy ezt a kapcsolatot tovább mélyítve egy ilyen rangos nemzetközi megmérettetés névadói lehetünk. Mi is izgatottan várjuk a versenyt, melyen a világ legjobb szinkronkorcsolyázói varázsolják el a nézőközönséget három napon keresztül. Bízom benne, hogy nagyon sokan kilátogatnak a Vasas Jégcentrumba, hogy részesei lehessenek egy világon egyedülálló sportélménynek” – mondta Rozgonyi Ádám, a SEAT márkaigazgatója.

A SEAT Budapest Cup-ra a belépőjegyek a jegy.hu weboldalon keresztül vásárolhatók meg, míg a versenyt a SolidSport közvetíti élőben.

A verseny programja: https://www.sysbudapestcup.com/

A jegyértékesítés linkje: https://www.jegy.hu/program/seat-budapest-kupa-szinkronkorcsolya-challenger-series-verseny-155697

A livestream linkje: https://solidsport.com/budapest-cup

Hivatalos promofilm – YouTube: https://youtu.be/0ZnLUAh9GRI

Hivatalos promofilm – Facebook: https://www.facebook.com/hunskate/videos/1083633946016870

Médiaakkreditáció

A versenyre szeretettel meghívjuk a sajtó munkatársait, akik a hello@sysbudapestcup.com (cc media@hunskate.hu) email címen akkreditálhatnak. A regisztráció elfogadásáról visszaigazoló emailt küldenek a szervezők.

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X