moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. április 4.

Kezdődik a szinkronkorcsolya világbajnokság

Április 5. és 6. között Horvátországban, Zágrábban rendezik a szinkronkorcsolyázók szezonzáró versenyét, a világbajnokságot.

A magyar színeket ezúttal is nemzeti válogatottunk, a tavaly világbajnoki 7. helyet elérő Team Passion képviseli.

Akikért szorítunk: Balog Eszter, Bubcsó Loréna, Csomor Virág, Csomor Kitti, Gődény Boglárka, Hiezl Zsófia, Jászonyi Jára, Kiss Eszter, Kaszál Anka, Koncz Noémi, Kutasi Boglárka, Marton Kata, Mezei Réka, Németh Eszter, Nikulisan Lilien, Pajor Barbara, , Rabb Csenge, Simó Lili, Sipos Cseperke, Szabó Klaudia, Szilágyi Lili, Tóth Csenke Ineke, Újhelyi Eszter.

Edzők: Kendelényi-Gulyás Erika, Sárközi Betti, Afonyi Márta.

Az tény, hogy ez most egy nagyon nehéz szezon volt, de nem csak azért, mert hosszú volt, hanem inkább talán azért, mert sajnos nagyon sok betegség rosszkor csapott le a csapatra, és ez nagyon megnehezítette a versenyszezonunkat, különösen a januári időszakot. Nem abban az állapotban tudtunk versenyezni, ami éppen a legideálisabb. Ennek ellenére egyébként mindig sikerült helytállni” – kezdte felvezetését Kendelényi-Gulyás Erika, a Team Passion vezetőedzője.

Azt gondolom, hogy márciusi hónap nagyon jó volt arra, hogy már száz százalékban ráforduljunk a világbajnoki felkészülésre és hangolódjunk, az jól is sikerült, rengeteg technikai javítást tudtunk megvalósítani. A lányok is egy kicsit tudtak már azzal foglalkozni, hogy mit is akarunk majd a világbajnokságon megvalósítani, hiszen ugye Drezda után már csak itt a BudaSkate-en versenyeztünk, ami számunkra már nem is egy verseny volt, hanem egy vb előtti utolsó fellépés a hazai közönség számára. Azt a visszajelzést is kaptuk egyébként a bíróktól, a technikai szakemberektől, hogy nagyon jelentős javulást láttak a programokon, úgyhogy ennek nagyon örültünk, hogy ezt a munkát úgy néz ki, hogy viszonylag eredményesen végre is tudtuk hajtani.”

„Fizikálisan szerintem teljesen rendben vannak, hiszen az egész szezon, ha arra dolgoztunk, arra készültünk, hogy itt ezt bírják, és maximális teljesítményt tudjanak nyújtani, és azt gondolom, mentálisan is nagyon szépen össze lettek rakva. Ugye még az utazás előtt, most már ez ilyen bevett szokás, hogy van még egy utolsó alkalmuk a coach-csal, ami abszolút arról szól, hogy az erőforrásokra fókuszálva megtaláljuk azokat a pontokat, amiből majd a lányok erőt tudnak meríteni ott helyben a világbajnokságon. Úgyhogy lekopogom, egészséges a csapat minden tagja. Volt egy komolyabb új sérülésű pár héttel a vb előtt, de ő is abszolút versenyképes szerencsére. Kötéssel, de teljesen 100%-ban tud teljesíteni.„

„Elsősorban, hogyha megfutnak egy tiszta, rövid és kürtprogramot. Az számomra mindig az elsődleges, hogy meg tudják futni azt, amire képesek. Aztán, ez mind, ugye sokszor nem csak rajtunk múlik, de számomra ez lenne az elsődleges cél, hogy mind technikai elemek, mind nehézségi szintek, mind pedig kivitelezés olyan legyen, amire ténylegesen képesek. Természetesen az is a cél, hogy megtartsuk a helyünket, de nagyon sűrű a mezőny, ezt látjuk, a szezon során tapasztaltuk, a németek, az olaszok, a svédek, az amerikaiak, ez itt nagyon-nagyon sűrű és abszolút a pillanatnyi teljesítmény fog dönteni” – zárta gondolatait a vezetőedző.

Eredmények/Program

Az előzetes hírek szerint a teljes világbajnokságot az M4 Sport közvetíti online.

HUNSKATE MEDIA

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X