moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. január 25.

Győzelemmel kezdtek

Rangos versennyel indították a szezont szinkronkorcsolyázóink: a 62 csapat részvételével zajló Mozart Cup és Amadé Cup keretében a Team Passion a kilencedik, majd a juvenile korosztályban induló Team Frostwork az első helyet szerezte meg.

Míg a többi sportágunk képviselői már ősz óta versenyeznek, szinkronkorcsolyázóink számára csak most indult a szezon – két csapatunk képviselte a magyar színeket a hétvégén megrendezett Mozart Cupon és Amadé Cupon Salzburgban.

A Team Passion nívós mezőnyben 13 másik együttessel, köztük amerikai, kanadai, finn és orosz különítménnyel mérte össze tudását, és a kilencedik helyen zárt. Szeniorcsapatunk számára nem a tervek szerint alakult a szezon első versenye: a rövidprogramban több elemükre sem kapták meg a várt szinteket, így jó pár pontot veszítettek, a kűrben pedig egy balszerencsés eséssorozat következett be, ami Gulyás Erika vezetőedző elmondása szerint szintén körülbelül 15 pontba került.

Team Passion

„Nehezebb dolgokat építettünk be a rövidprogramba, de három elemünkre sem adták meg a szinteket, így nagy különbség alakult ki a tervezett és a kapott technikai pontok között. A kűrben jobban értékelték az elemeinket, de ott a sok hiba miatt kellett levonniuk – ha azok nem lettek volna, minimum egy hellyel előrébb végeztünk volna” – fejtegette a vezetőedző, aki úgy véli, a rontások hátterében a túlzott bizonyítási vágy, illetve mentális kihagyás állhat.

„Sokaknak ez volt az első nemzetközi versenyük, ilyen felállásban még rutint kell szereznünk, és át kell gondolnunk, hogyan tudjuk megerősíteni a csapatot mentálisan. Az biztos, hogy nagyon hasznos tapasztalatokat szereztünk, hiszen topcsapatok ellen versenyezhettünk, jó, hogy megfigyelhettük a munkájukat. Izgalmas verseny volt, sokan hibáztak, így nem várt végeredmény született. Az egyik fontos tanulság számunkra, hogy érdemes korábban elkezdeni a szezont, hogy ezek a hibák hamarabb kiütközzenek.”

Team Passion – rövidprogram

A felnőttekkel ellentétben a juvenile kategóriában jégre lépő Team Frostwork parádésan szerepelt: a verseny utolsó napján a miskolciak révén magyar győzelmet ünnepelhettünk. Huszár Diána vezetőedző, aki látványos, nehéz elemeket tartalmazó programot állított össze a csapatnak, kifejtette: létszámuk tavaly óta 12-ről 19-re duzzadt, és a gyerekek többsége még az alsóbb korosztályba tartozna, ennek fényében még büszkébbek az elért eredményre. Ráadásul korántsem indult zökkenőmentesen a szezon a Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub számára.

Team Frostwork – kűr

„Ősszel klubváltáson estünk át, de hamar kiderült, hogy céljaink nem azonosak, sportolóink nem érzik jól magukat az új helyzetben, ezért a szülőkkel együtt úgy döntöttünk, visszaszerveződünk a Jégvirágba. Ez veszteségekkel járt, de a fő, hogy a megszokott családias hangulatban folytathattuk a munkát, aminek meg is lett az eredménye: csapatunk megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A hétvégi siker után tovább folyik a munka, a következő célunk az, hogy jól szerepeljünk az országos bajnokságon” – jelentette ki a vezetőedző.

A szinkronkorcsolyázók országos bajnokságát az utánpótláskorú műkorcsolyázókéval és jégtáncosokéval együtt február első hétvégéjén rendezik meg a Vasas Jégcentrumban, ahol a Team Passion és a Team Frostwork mellett 13 másik csapatért is izgulhatunk.


Részletes eredmények – Mozart Cup

Részletes eredmények – Amadé Cup

HUNSKATE Média – Fotó: Rogoszfoto; Synchrophoto.eu

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X