moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. április 8.

A magyar Passion csapat hatodiknak lép a jégre, megnyitották a Szinkronkorcsolyázó vb-t

Csütörtökön este ünnepélyes keretek között nyitották meg a Szinkronkorcsolyázó világbajnokságot.
Látványos korcsolya bemutatóval kezdődött a program, amelyen fellépett a magyar jeges sportok színe java. Láthatták a nézők az idei lillehammeri ifjúsági olimpia ezüstérmesét a lett Dennis Vasiljevstet, a magyar Tóth Ivettet, a jégtáncok párjainkat, a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott tagjait, fiatal jégkorongozókat.
2016_SYS_VB_0_nap_megnyito1  A The Biebers zenekar exkluzív élő mini koncertje zárta az esti program első részét, amelybe a szervezők becsempésztek egy flashmobot is.
2016_SYS_VB_nyitonap_gala13_k
Ezután  Marie Lundmark a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség elnökének, Ottavio Cinquantanak a képviseletében megnyitotta a versenyt. Az ezt követő sorsolásnál szerepet vállalt több kitűnő sportoló is, úgy mint az olimpiai bajnok Pulai Imre, Kasó Orsolya az Európa-bajnok női vízilabda válogatott játékosa, és a jegesek: a rövidpályás férfi gyorskorcsolyázó válogatott tagjai, az Európa-bajnok Sebestyén Julia, és a jégkorongozó Tokaji Viktor.
A 21 ország 26 csapatát felvonultató világbajnoki mezőnyben  a magyar  Passion csapat hatodikként, a második csoport elején 18.50-kor lép jégre a pénteki rövidprogram során.

Az eredményeket on line itt nyomon követhetik.

(Fotók: Őszi Szílvia)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X