moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. február 8.

A búcsú ideje – Magyar és országos bajnokság, 4. nap

Megható előadással búcsúztatta el kűrjét az immár 14-szeres magyar bajnok Team Passion, a Team Magic negyedik bajnoki címét szerezte meg. Műkorcsolyában a Sebestyén Korcsolya SE, jégtáncban a Hoffmann Korcsolya Akadémia, szinkronkorcsolyában pedig az UTE lett a 2021-es magyar és országos bajnokság legeredményesebb klubja.

Kívánni sem lehetett volna ennél méltóbb befejezést: a Team Passion (Vasas SC [VAS]) kiváló rövidprogramja után szabadprogramjában is nagyot lépett előre a technikai értékeket tekintve: kilencből öt elemét is nehezebbnek ítélte a technikai panel, mint a tavalyi bajnokságon, de a csapat a kiviteli pontjait is megtriplázta, és a komponenspontszámát is növelte. Így a kűrben több mint 16, végeredményben pedig 30 pontot javított, és története legmagasabb pontszáma mellett két csodálatos, megható előadással nyerte el 14. bajnoki címét.

„Amikor megtudtuk, hogy idén sem lesz világbajnokság, az a csapat minden tagját borzasztóan lesújtotta, de megbeszéltük a lányokkal, hogy gyorsan meggyászoljuk a vb-t, és az országos bajnokságon, mint a szezon első és utolsó versenyén, mindent beleadunk. Így is tettek, tényleg mindent megmutattak, amin az elmúlt időszakban olyan sokat dolgoztunk, és ez a pontokon is látszott. Igazi sportemberi tartásról tettek tanúbizonyságot azzal, hogy ennyi nehézség, egy versenyzés nélkül telt év és két elmaradt világbajnokság után így oda tudták tenni ezt a két programot. Otthagyták a szívüket a jégen, nagyon büszke vagyok rájuk” – nyilatkozta a verseny után a csapat edzője, Kendelényi-Gulyás Erika, aki azt is elárulta: a komoly, lírai produkciók után a következő szezonban stílust váltanak, és az egyik programjuk már biztos, hogy egy igazi csajos, táncos program lesz.  

Habár az előző évekkel ellentétben idén már volt konkurenciájuk, a junior címvédők is bebiztosították első helyüket: a Team Magicnél (Sportvarázs Sportegyesület [SVAR]), amely új kűrprogrammal készült az idei szezonra, a rövidprogram után ugyan a kűrben is becsúszott egy esés, és a technikai értékeiken nem sikerült javítaniuk a tavalyi bajnoksághoz képest, a komponenspontszámban jól látható volt a fejlődés. Így az első nap végén megszerzett előnyüket tovább növelve közel húszpontos fölénnyel zsebelték be negyedik bajnoki címüket, míg az UTE két szép produkcióval debütáló csapata ezüstéremmel térhetett haza.

Szintén címvédést ünnepelhetett a mixed age korosztályban a Team Ice Stars (Ice Stars Egyesület [ICES]) – ám a zalaegerszegiek ezúttal alacsonyabb pontszámmal és szorosabb csatában tudták elhozni az aranyérmet a Team Magic elől, amely a technikai pontszámban le is győzte versenytársát. A komponenspontokban viszont csak harmadik volt, és esésért pontlevonás is járt a csapatnak, így a fővárosiak ismét a második helyre szorultak. A bronzérmet a korosztály új, miskolci belépője, a Team Frostwork szerezte meg.

A Team Magic ifjabb edzéstársai azonban nem tudták megvédeni címüket: az idei bajnokság legnépesebb, öt csapatot felvonultató juvenile mezőnyében a tavalyi bajnok Team Magicet meggyőzően, négy ponttal utasította maga mögé az UTE Synchro. Az Újpesti Torna Egylet (UTE) csapata a komponenspontokban már tavaly is jobbnak bizonyult versenytársánál, ám akkor a technikai értékeket tekintve még nagy volt a különbség a Team Magic javára. Idén fordult a kocka, és az UTE Synchro, amely a mezőny egyedüli hibátlan gyakorlatát mutatta be, már a technikában is riválisa fölé kerekedett, a második pontszámban pedig még markánsabb fölényre tett szert. Ezzel az UTE hét kategóriából hármat megnyert, egy kivételével mindet, amelyben indult, és az idei bajnokság legeredményesebb egyesülete lett szinkronkorcsolyában. A Team Magic a tavalyi arany- után ezüstéremmel, míg a Team Frostwork (Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub [MJV]) bronzéremmel térhetett haza.

Az adult kategóriában idén csak egy csapat lépett jégre: a 2020-ban ezüstérmet szerző Team Budaskate Synchro (Budaskate SE [BSSE]) így első bajnoki címét ünnepelhette.

Így zárult az idei műkorcsolya, jégtánc és szinkronkorcsolya magyar és országos bajnokság, amelynek keretében négy nap alatt közel 460 versenyző mérette meg magát.

A részletes eredmények ITT tekinthetők meg, a negyedik nap programjai IDE KATTINTVA nézhetők vissza.

HUNSKATE Média – Bruckner Nóra  

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X